Tupeul incredibil al smiorcăitului Nicușor Dan

Publicat: 17 iun. 2024, 08:00, de Ion Teleanu, în OPINII , ? cititori
Tupeul incredibil al smiorcăitului Nicușor Dan
Tupeul incredibil al smiorcăitului Nicușor Dan

Baletul făcut luni la rând de PSD și PNL privind desemnarea unui candidat comun la Primăria Capitalei a fost, de fapt, un troc politic de tarabă pentru menținerea pentru încă patru ani a lui Nicușor Dan în fotoliul de primar general al Bucureștiului. Însă, imediat după ce a fost ales edil general, Nicuşor Dan a declarat că nu vrea să candideze la alegerile prezidenţiale, ci „vreau să mă concentrez pe Bucureşti”.

Opssss! Dar patru ani, ce ai făcut? Nu te-ai concentrat pe București? Sau ai fost doar un turist la Primăria Capitalei care tot timpul s-a plâns de greaua moștenire lăsată de Gabriela Firea? Trebuie să ai tupeu și nesimțire ca să spui că vrei să te concentrezi pe București, după ce patru ani ai avut o majoritate lejeră și disciplinată în Consiliul General, dar cu toate acestea sute de mii de bucureșteni n-au avut căldură și apă caldă, iar parcurile au fost calamitate de nepăsare și mizerie.

Traficul a fost și este același ca pe vremea lui Firea, adică infernal, iar marile investiții au fost blocate, cum e cazul patinoarului Flamaropol, ori al proiectului unei noi săli polivalente. În schimb, tu, Nicușor Dan, ai avut grijă să te îngropi în hârtii și dosare, să te smiorcăi la televizor, dar ai continuat să pompezi bani cu lopata, ca și Firea, în sacul fără fund numit CSM București.

Practic, prin aceste afirmații a ajuns la celebra replică a tatălui lui Petrini din romanul „Cel mai iubit dintre pământeni” al lui Marin Preda:

„Sunt oameni pe care învățătura îi face oameni! Pe tine te-a făcut nerușinat!”. Dar tupeul lui Nicușor Dan n-are limite și ne anunță cu seninătate că Bucureștiul se inundă la fiecare ploaie torențială fiindcă s-a schimbat clima în ultimii câțiva ani.

Mai mult, edilul garantează că 90% dintre orașele din toată lumea pățesc la fel pentru că „ăsta este un fenomen care a apărut şi în Europa occidentală de trei-patru ani, de când clima s-a schimbat”

Dar, culmea tupeului și a nerușinării lui Nicușor Dan a fost atinsă imediat după ce a câștigat alegerile când ne-a spus cu aroganță și sictir că;

„În principiu, îmi doresc încă un al 3-lea mandat, pentru că proiectele Bucureştiului sunt multe şi restanţele Bucureştiului sunt multe şi, dacă ne uităm, facem comparaţie cu oraşe, chiar româneşti, din vestul ţării, e o diferenţă”

Cum ar spune Ilie Moromete: Pe ce te bazezi? Pe aroganță, tupeu și nesimțire. Pentru că, așa cum spunea Nicolae Iorga, „Neruşinatul nu simte nimic nici atunci când altora le e ruşine că-l mai vădă”. Astfel, tupeul este de cele mai multe ori masca sub care se ascunde nimicul, iar Nicușor Dan este tupeistul care timp de patru ani s-a smiorcăit la televizor pentru că n-a făcut mai nimic pentru bucureșteni.