Ucraina: La Teatrul de sub pământ, din orașul Mikolaiv, ”the show must go on”!

Teatrul  orașului Mikolaiv din Ucraina își redeschide porțile, datorită obstinației directorului său și a unui ajutor european, care în două luni a permis transformarea unui adăpost, situat la patru metri sub pământ, într-o mică sală de spectacole cu 35 de locuri, transmite Euronews.

Maryna și Kateryna se machiază înainte de marea premieră. De mult aceste actrițe nu și-au mai dorit atât de mult să joace.

”Aș fi putut să plec în străinătate pentru că am un copil de 8 ani”, spune Maryna Vasylyeva, actriță, ”dar soțul meu este în armată pentru apărarea orașului Mikolaiv, iar eu fac voluntariat pentru teatru, fac ceva creativ, deci e nevoie de mine aici”.

Din fericire, teatrul nu a fost distrus. Până acum. La 300 de metri de eleganta clădire în stil neo-clasic care adăpostește teatrul, este caracasa de beton a administrației regionale, doborâtă la 29 martie de o rachetă, care a ucis 37 de persoane.

De la începutul atacurilor, la 24 februarie, Mikolaiv, localitate cu 500.000 de locuitori înainte de război, nu a avut mai mult de 25 de zile de liniște. De altfel, Mikolaiv este unul dintre cele mai bombardate orașe din Ucraina.

Când suntem sub bombe, ca acum, spune Alexander Skotnikov, venit la spectacol, teatrul ne oferă un zâmbet și îi impulsionează pe oameni să trăiască în continuare.

De la începutul războiului, trei actori s-au înrolat în armată și 20% din membrii trupei s-au refugiat în alte regiuni ale Ucrainei sau în străinătate. Dar și așa nu se pune problema să coborăm cortina; ”the show must go on”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...