Ucrainenii contra-atacă în sudul ocupat de ruși

Forțele armate ale Ucrainei au lovit duminică dimineață apărarea aerienă inamică în regiunea Herson, din sudul țării, fiind raportate mai multe pierderi de vieți omenești și echipamente militare din partea rușilor.

Conform publicației Ukrainska Pravda, pierderi confirmate ale rușilor ar fi de 14 militari, trei instalații de artilerie autopropulsate, obuzier „Msta-B” și o stație de război electronic. De asemenea, au fost avariate opt echipamente, inclusiv alte două unități autopropulsate și un obuzier de calibru 122, un tanc și vehicule blindate.

Unitățile de rachete și artilerie ucrainene au lansat în total, în această operațiune, 426 de misiuni de foc iar aeronavele au lovit inamicul de 13 ori.

Rușii continuă bombardamentele

În timpul zilei de sâmbătă, rușii au bombardat regiunea Sumy de opt ori: un total de 104 lovituri cu artilerie și mortiere, la care s-au adăugat și șase rachete lansate din elicoptere MI-8.

Dimineața, în localitatea Belopolska au fost 26 de lovituri de mortier într-o oră, urmate apoi de două explozii, alte zece fiind auzite în Shalyginsk.

Rușii au aruncat un dispozitiv exploziv dintr-o dronă asupra satului Krasnopilska apoi au  bombardat localitatea.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole