UE primește turiștii americani vaccinați împotriva Covid-19

Turiştii americani urmează să fie primiți în Uniunea Europeană în lunile următoare, cu condiţia să fie vaccinaţi împotriva Covid-19, a spus preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen într-un interviu acordat cotidianului american New York Times.

Americanii, din câte ştim, folosesc vaccinuri aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentului. Acest lucru permite libera circulaţie şi deplasări către Uniunea Europeană, iar un lucru este clar: cele 27 de state membre îi vor accepta, necondiţionat, pe toţi cei care sunt vaccinaţi cu vaccinuri aprobate de EMA”, a spus von der Leyen.

Aceasta nu a oferit o cronologie cu privire la momentul în care s-ar putea deschide călătoriile turistice sau detalii cu privire la modul în care ar avea loc.

NYT a susținut, în ediţia de duminică, că aceste noi reglementări ar urma să fie implementate în vară, în contextul în care vaccinarea se intensifică în întreaga lume.

O reluare a turismului depinde însă de „situaţia epidemiologică, iar situaţia se îmbunătăţeşte în Statele Unite, şi la fel, sperăm, în UE”, a precizat ea.

UE lucrează la introducerea unui paşaport vaccinal, pe care vrea să-l lanseze în vară, destinat turismului intern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cum vrea Olguța Vasilescu să găsească muncitori: Relocare, ca pe ...

Lipsa forței de muncă reprezintă o problemă cu care se confruntă de ani buni angajatorii din România. Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu,...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...