UE va avea acces la aproape 400 milioane de doze de vaccin până la vară, însă nu este suficient

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că Uniunea Europeană (UE) va avea acces la aproape 400 de milioane de doze de vaccin anti COVID-19 până la sfârșitul lunii iunie, ceea ce este insuficient.

Dacă nu se vor obține alte doze de vaccin până atunci, stocurile prezente (379.5 milioane) vor fi suficiente pentru mai puțin de jumătate din populația de aproape 448 de milioane de locuitori ai UE (70%), scrie Euronews.com.

Pentru a vaccina aproape 85% din populația UE, ar fi nevoie de până la 759 de milioane de doze înainte de sfârșitul lunii august.

Vaccinurile aprobate până în prezent necesită câte două doze, la un interval de timp, pentru o protecție completă.

Președintele Comisiei Europene a declarat în fața deputaților europeni că vor fi disponibile în jur de 100 de milioane de doze de vaccin în primul trimestru al acestui an, urmând alte 300 de milioane de doze în următoarele trei luni. Totodată, a precizat că nu este suficient.

Campania de vaccinare din UE  a început mai târziu decât cea din Marea Britanie și SUA, plus că au apărut întârzieri în privința stocurilor de vaccinuri livrate de companiile farmaceutice Pfizer/BioNTech și AstraZeneca.

Pfizer/BioNTech a anunțat încă de la începutul campaniei de vaccinare că își va respecta obligațiile contractuale pentru primul trimestru al anului și va crește livrările în al doilea trimestru cu 75 de milioane de doze.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole