Umbrărescu, contestat de judecătorii Curții de Apel pentru preţul NEOBIȘNUIT de scăzut privind Drumul Expres Craiova-Pitești

Omul de afaceri cel mai bine văzut de conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Dorinel Umbrărescu trebuie să explice de ce a câștigat un contract pentru construcția unui drum expres cu un preț NEOBIȘNUIT de scăzut, procedură descoperită tocmai de judecătorii Curții de Apel București.

Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii trebuie să reevalueze ofertele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu a fost declarat câștigător al lotului 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești, potrivit unei decizii pronunțată de Curtea de Apel București. Plângerile admise de judecători au fost cele ale unor companii din China, Turcia și Italia, potrivit newsonline.ro.

În septembrie, înaine de alegerile locale CNAIR semnaseră deja contractul cu Umbrărescu. Din decizia pronunțată pe 16 noiembrie de Curtea de Apel București ar rezulta că Spedition UMB a lui Umbrărescu a câștigat procedura de la CNAIR oferind un preț nejustificat de mic. „Obligă autoritatea contractantă să reevalueze oferta depusă de ASOCIEREA SA&PE CONSTRUCT S.R.L., SPEDITION UMB S.R.L. şi TEHNOSTRADE S.R.L., prin liderul Asocierii SA&PE Construct S.R.L., după cum urmează: – modul de îndeplinire a cerinţei referitoare la cifra de afaceri anuală generală, cap. III. 1.2 Capacitatea economică şi financiară, Nota 2, lit. b); – cerinţa privind experienţa similară în proiectare; – justificarea preţului aparent neobişnuit de scăzut cu referire la componenta din oferta financiară vizând preţul organizării de şantier; – reevaluarea punctajului acordat pentru personalul cheie pentru serviciile de proiectare, – reevaluarea punctajului acordat factorului de evaluare vizând perioada de garanţie a lucrărilor de 10 ani”, se arată în decizia Curții de Apel București.

Hotărârea judecătorilor vine într-un context interesant, mai exact decizia de reevaluare a ofertelor este dată deși în septembrie Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii a semnat deja contractul cu Umbrărescu, fără să mai aștepte decizia Curții de Apel. În motivarea deciziei de reevaluare a ofertelor Curtea de Apel București s-ar putea să se pronunțe și pe valabilitatea contractului semnat de CNAIR cu asocierea de firme în care este băgată și Spedition UMB.
Detalii pe newsonline.ro

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole