Călătorie întreruptă în Vama Giurgiu: un tânăr afgan își dorea să ajungă în Franța, pe osia unei remorci de camion

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au depistat un cetățean afgan, care a încercat să intre ilegal în România, ascuns pe osia unei semiremorci. Tânărul, în vârstă de 22 de ani, intenționa să ajungă în Franța și nu deținea documente de identitate asupra sa. Acesta a fost preluat de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit reprezentanților IPTF Giurgiu, în data de 24.11.2021, în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetățean turc, în vârstă de 43 de ani, care conducea un autocamion. Conform documentelor, şoferul transporta obiecte de mobilier, pe ruta Turcia – Franța.

La efectuarea controlului mijlocului de transport a fost descoperită ascunsă, pe osia semiremorcii, o persoană de sex masculin.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit că bărbatul depistat este cetățean afgan în vârstă de 22 de ani. Acesta a declarat autorităților faptul că s-a urcat pe osia autocamionului, în timp ce se afla înTurcia, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect.

Tânărul nu deținea documente de identitate asupra sa și intenționa să ajungă în Franța.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, cetățeanul afgan, șoferul cât și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...