Un bărbat din Alaska a supraviețuit după ce un urs l-a mușcat de cap

Un bărbat din Alaska a supraviețuit și a reușit să sune la 911 după ce a fost agresat de un urs brun care l-a mușcat de mai multe ori în zona capului.

Allen Minish, în vârstă de 61 de ani, desfășura o anchetă terestră lângă Gulkana atunci când s-a întâlnit, neașteptat, cu un urs brun, relatează Departamentul de Siguranță Publică al trupelor de stat din Alaska.

Dintr-o dată, am ridicat privirea și, la aproximativ 30 de metri distanță, a fost acest urs brun de dimensiuni uriașe”, a declarat Minish pentru CNN.

Minish a încercat să se adăpostească în spatele unor arbuști, dar nu au oferit nicio protecție. A căzut înapoi când ursul s-a apropiat de el și l-a apucat de maxilarul inferior pentru ca ursul să nu-l muște.

Pentru că dacă prinzi maxilarul inferior al unui câine, acesta nu te poate mușca”, a spus el pentru KTUU. 

S-a aruncat, m-a apucat de cap, a luat prima mușcătură, s-a relaxat și a luat a doua mușcătură, asta a fost mai puternică. Și atunci mi-a crăpat toate oasele și o parte din cap”.

Ursul l-a lăsat să plece și Minish s-a rostogolit pe pământ încercând să-și protejeze fața și capul cu brațele până când a plecat. Ursul a părăsit zona și nu a fost găsit.

El și-a folosit tricoul și vesta de topograf pentru a încerca să oprească sângerarea din cap, dar a trebuit totuși să-și șteargă sângele din ochi și de pe telefon pentru a apela la ajutor.

Soldații și personalul local de pompieri și salvare au reușit să-l localizeze pe Minish și să-l ducă la Alaska Pipeline Road. El a fost transportat la Providence Alaska Medical Center din Anchorage, aflat la aproximativ 70 de mile distanță. Un purtător de cuvânt al spitalului a declarat, joi, că Minish se află în stare bună.

Nu se fac eforturi pentru a localiza ursul în acest incident, deoarece nu este considerat o amenințare la adresa siguranței publice în acest moment”, a declarat pentru CNN Austin McDaniel, agentul de informare publică al Departamentului de Securitate Publică al Trupelor din Alaska.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole