Un bărbat din Kabul a fost sfătuit să-și abandoneze fiicele în țară și să se salveze

Întrebarea de pe buzele tuturor afganilor este: cum vor mai putea pleca din țară sau, mai bine spus, când se va întâmpla acest lucru? Aeroportul este acum sub controlul talibanilor, iar singura variantă de a fugi din țara greu încercată este cea terestră, așa că oamenii se gândesc cum ar putea ajunge în țările vecine, chiar dacă se expun unor călătorii riscante de sute de kilometri.

Povestea lui Hussain

Printre cei care au încercat timp de mai multe zile să treacă prin punctele de control ale talibanilor până la porțile aeroportului din Kabul se numără și Hussain. Deținător de pașaport american, Hussain, care a lucrat cu armata SUA, a vrut să iasă din Afganistan cu fiicele sale. A sperat că va prinde un loc într-un avion care asigura evacuarea, așa că a sunat și a trimis e-mailuri la Ambasada SUA. La un moment dat a fost sunat de un soldat american, care i-a spus că poate să fugă din Afganistan, dar singur, fără fetele lui. Nu a acceptat varianta de a-și abandona copiii.

Bărbatul mai trecuse printr-o dramă în iulie, când soția îi murise în urma infectării cu Covid.

Acum, fără niciun zbor de evacuare, Hussain se află printre numeroșii afgani care iau în calcul o călătorie terestră potențial periculoasă spre libertate.

Am aflat de la știri și rude că mii de oameni așteaptă la frontierele Afganistanului cu Pakistanul și încearcă să intre în Pakistan. Nu știu, ar trebui să merg în Tadjikistan?”, s-a întrebat el, potrivit Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...