Un baron PSD deszăpezește drumurile din Tulcea până în 2025

Un fost deputat PSD, abonat la banii statului, dar în special la CJ Tulcea, va încasa peste 4 milioane de euro pentru deszăpezirea drumurilor din Tulcea.

Nu știm cum baronul de Buzău, Marian Ghiveciu, a reușit să se asocieze cu baronul de Tulcea, Horia Teodorescu. Totuși, un lucru este sigur: firma deținută de Ghiveciu obține contracte succesive în județul Tulcea, acoperind atât lucrările de asfaltare, cât și pe cele de deszăpezire a drumurilor din județ.

Baronul din Buzău deszăpezește drumurile până în 2025

Fostul politician, Marian Ghiveciu, a încasat încă din 2022 aproximativ 300.000 de euro din acordul valabil de 36 de luni.

Valoarea totală a acordului este de 9.940.220,36 lei, fără TVA, iar câștigătoare a fost desemnată singura firmă înscrisă în cursă, Mega Edil SRL din Buzău. Lucrările de deszăpezire sunt pentru zona de Est a județului Tulcea. În paralel, aceeași firmă a câștigat o altă licitație în valoare de 9.940.198,68 RON, fără TVA, pentru zona de Vest a județului Tulcea.

Mai exact, Consiliul Județean Tulcea a încheiat, în data de 11 octombrie 2022, un acord cadru pentru ”Servicii de deszăpezire pe timp de iarnă multianuală a reţelei de drumuri judeţene din judeţul Tulcea, zona Vest, în perioada 2022-2025”. Contractul valabil 36 de luni a fost atribuit în urma unei licitații deschise inițiate pe 25 august 2022, la care a fost depusă o singură ofertă.

Potrivit documentației de atribuire, contractul constă în ”efectuarea serviciilor de deszăpezire pe timp de iarnă a drumurilor judeţene prin execuţia de servicii de deszăpezire manuală şi mecanică precum (…), în vederea asigurării viabilităţii pe timp de iarnă şi pentru desfăşurarea circulaţiei rutiere în condiţii de siguranţă pe reţeaua rutieră de drumuri judeţene aflate în administrarea Consiliului Judeţean Tulcea”.

CJ Tulcea a făcut deja mai multe plăți

Interesant este că autoritățile din Tulcea au făcut deja trei plăți în cadrul acordului. Astfel, pe 15 noiembrie 2022 Mega Edil SRL a încasat 587.570,4 lei, iar pe 22 decembrie 2022 a mai primit 810.249,79 lei, fără TVA.

Contracte pe bandă rulantă cu statul, la Tulcea

Primăria comunei Baia a încheiat pe 19 septembrie 2023 un contract pentru ,,Proiectare și execuție – Modernizare străzi în localitatea Baia, județul Tulcea”, în urma unei proceduri simplificate de licitație inițiată pe 26 iunie 2023. Câștigătoarea contractului a fost desemnată societatea Mega Edil SRL din Buzău, care a obținut de-a lungul anilor mai multe contracte în județul Tulcea. Potrivit documentației de atribuire, necesitatea modernizării rețelei de drumuri de interes local din localitatea Baia rezultă din caracteristicile tehnice de exploatare care nu corespund normelor tehnice în vigoare, starea tehnică actuală a acestora este necorespunzătoare, cu degradări accentuate, degradări ale sistemelor rutiere, sisteme degradate de colectare și evacuare a apelor pluviale și caracteristici geometrice ale profilelor transversale ce nu conduc apa în afara părții carosabile, degradări ce duc la condiții improprii de circulație din puncte de vedere al siguranței și confortului. Lungimea totală a străzilor ce se vor asfalta este de 12.530,71 m. Valoarea totală a contractului este de 17.094.003,85 de lei, fără TVA.

Firma de construcții reprezentată de Sorin Blăgău a raportat pentru 2022 afaceri de circa 75,5 milioane de lei, cu un profit net de 12 milioane lei, cu 90 angajați, dar și datorii de 241,2 milioane lei. Mega Edil SRL este abonată la banii statului, din care a încasat în ultimii ani aproximativ 38,5 milioane de euro, prin intermediul a peste 150 de contracte. Patronul firmei este Marian Ghiveciu, fost deputat PSD cu două mandate în Buzău. În 2020, Ghiveciu a fost trimis în judecată pentru că și-a falsificat declarațiile de avere depuse de-a lungul mandatelor sale de deputat. Procurorii susţineau că Marian Ghiveciu a depus în calitate de deputat, cu intenţie, la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii, declaraţii de avere şi declaraţii de interese care nu corespundeau adevărului.

Grup infracțional organizat la Buzău

Ziarul Puterea.ro a mai scris despre afacerile lui Marian Ghiveciu și despre grupul infracțional organizat care se încheagă la Buzău. În urmă cu ceva timp am scos la iveală cum Ministerul Dezvoltării a dat bani cu dedicație către tatăl și finul secretarului de stat Alexandru Stoica.

Cine este Marian Ghiveciu?

Sursă foto: stiridinsursebuzau.ro

Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată de procurorii PÎCCJ, pentru că, în perioada în care a fost parlamentar, a omis sau a trecut greșit în declarațiile de avere și interese, bunuri, terenuri sau acțiuni la firme.

Instanța supremă a stabili,t în ziua în care magistrații ÎCCJ trebuiau să pronunțe o sentință definitivă și irevocabilă, repunerea pe rol a dosarului de fals în declarații a fostului deputat Marian Ghiveciu, în urma cererei apărării de invocare a efectelor deciziei Curții Constituționale a României privind prescripția specială.

Marian Ghiveciu pe scenă cu Liviu Dragnea la lansarea candidaților USL din 2012.

Înfiinţată în octombrie 2004, societatea MEGA EDIL SRL a raportat pentru anul 2020 un număr mediu de 119 angajaţi, profit net de 9.081.393 lei, la o cifră de afaceri de 84.411.185 lei (faţă de 61.619.299 lei în 2019 şi 19.141.684 lei în 2018), datorii de 26.902.561 lei şi active circulante de 43.723.058 lei, din care creanţe de 36.099.999 lei.

Marian Ghiveciu împreună cu Eugen Nicolicea și Eugen Teodorovici

Societatea denumită în trecut SC CORLEONE SRL. Din anul 2012, deține 142 de contracte cu statul în valoare de 13.106.196 EURO

Societatea comercială este căpușa banilor publici, iar în ultimii ani a prestat servicii pentru comunele: Amaru, Balta Albă, Glodeanu Sărat, Merei, Stâlpu, Chiliile, Pogoanele, Pietroasele, Padina, Țintești, Luciu, Boldu, C.A. Rosetti și Tisău.

Comunele buzoiene intrate în caracatița „interlopului” condamnat Ghiveciu nu au mai ieșit, după primele „colaborări” cu societatea comercială, UAT-urile conduse exclusiv de primarii PSD au rămas „clienți fideli”.

Societatea se ocupă în jud. Buzău de: asfaltarea drumurilor, deszăpezire, transport de agregate, servicii de întreținere a drumurilor și închirierea de utilaje de construcții.

SC Mega Edil SRL, în numai 3 ani (2011 – 2014) pare sa fi derulat cel puțin 10 contracte cu autorităţi publice, cu o valoare aproximativa de peste 50 milioane lei), SC Classic Prompt Construct SRL, tot din Buzău precum și legăturile cu firma neamțului Reinhold Karl Grossmann, preluată de Florin Munteanu si Florin Ilie Drăgan, implicat în mega-scandalul cu inginerii financiare și contracte dubioase de la Merei (acolo unde intitulatul mafiot Ghiveciu a păcălit 32 de proprietari de teren, fapte a luat doar 3 ani de condamnare cu suspendare.

În Tulcea deszăpezirea a fost câștigată de firma Mega Edil Buzău, pentru perioada 2013-2016 (zona de Est), respectiv 2013-2014 (zona de Vest), contra sumei totale de 39,5 milioane lei – aprox. 8,78 milioane euro, prin interfețele administratorilor săi: Georgeta Mihaela Florea si Constantin Ispas. La fel a procedat și în Hunedoara unde, uzând de aceleași metode si intermediari, a reușit sa dea un „boom” de a speriat lumea afacerilor de acolo.

Intitulatul „Corleone SRL” deține din umbră o parte din presa locală, prin interpuși, precum TV Buzău sau Radio Boom.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole