Un copil cu varicelă hemoragică, o boală rară, a fost internat la Spitalul din Timișoara

Un copil, în vârstă de 7 ani a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara cu o formă de varicelă rară. Medicii fac eforturi pentru a-l salva.

Medicii susțin că boala copilului vine pe fondul unei afecţiuni oncohematologice, iar deosebirea majoră faţă de varicela obişnuită este aceea că veziculele care apar pe corp în boala infecţioasă devin hemoragice.

Evoluţia agravantă a bolii a fost foarte rapidă, iar băieţelul a ajuns în spitalul din Timişoara prin transfer de la Spitalul Judeţean din Arad.

„Varicela hemoragică are un debut atipic. Varicela se manifestă printr-o erupţie pe piele sub formă de vezicule. Erupţia apare iniţial la nivelul pielii păroase a capului, după care se extinde pe tot corpul.

În aceste vezicule este sânge. Astfel, apar echimozele cutanate şi apoi sângerări ale mucoaselor, ceea ce s-a întâmplat şi în cazul pacientului internat în spitalul nostru.

Copilaşul are însă şi o trombocitopenie, afecţiune hematologică ce duce la scăderea numărului de trombocite la nivel sangvin. La o persoană sănătoasă, numărul trombocitelor este de peste 150.000/microlitru.

În momentul în care a ajuns în spitalul nostru, copilul avea 2.000 de trombocite/microlitru. Am reuşit în doar câteva zile să îl echilibrăm, să îi creştem numărul la peste 10.000.”, a explicat dr Adelina Marinescu.

La acest moment, starea pacientului este una bună. Nu au mai apărut elemente eruptive noi, iar cele vechi încep să treacă în faza următoare a bolii, în care se transformă în cruste. Băieţelul va mai rămâne internat până când se vor normaliza trombocitele.

„În ultimele săptămâni, am avut un aflux ridicat de cazuri de varicelă venite în Ambulatoriu. Vorbim de 6-7 cazuri pe săptămână. Pacienţii nu au avut însă forme grave, aşa că nu au necesitat internare.

Complicaţiile apar de obicei la sugari, la femeile însărcinate, la persoane imunodeprimate, cu imunitate scăzută din cauza unor tratamente sau a unor afecţiuni.

Complicaţiile severe includ pneumonii, otită, encefalită, hemoragie, infecţii bacteriene ale pielii, chiar septicemie”, a precizat dr Adelina Marinescu pentru Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...