Un designer de lenjerie intimă va crea primele măsuri standard pentru femeile transgender

Un designer de lenjerie intimă din Marea Britanie și un fotomodel colaborează pentru a crea primele măsuri standard pentru femeile transgender, la nivel global.

În general, producătorii de haine folosesc un set universal de măsurare atunci când creează articole de îmbrăcăminte masculină și feminină. Designerul Bok Goodall și-a propus să creeze dimensiuni standardizate pentru femeile trans atunci când și-a dat seama că, în realitate, nu există, relatează BBC.com.

Modelul transgender Winn Austin crede că noile dimensiuni au potențialul de a „schimba viața cuiva”:

„Ca femei trans, suntem diferite din punct de vedere fiziologic și ne e dificil să intrăm într-un magazin de lenjerie intimă și să punem întrebări. De cele mai multe ori, vânzătorii nu au răspunsuri”, a povestit modelul.

Designerul a explicat că întreaga gamă de lenjerie intimă este concepută pentru a se potrivi oamenilor în fiecare etapă a tranziției.

De altfel, măsurătorile corporale standardizate, așa cum sunt stabilite de British Standards Institution (BSI), nu iau în considerare taliile sau șoldurile mai largi ale femeilor trans. De aceea, creatoarea de modă colaborează acum cu BSI pentru a crea un nou standard, mai precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...