Un film despre adevăruri ascunse are premiera azi în România. Catherine Deneuve face un rol spectaculos (VIDEO)

„Adevărul” – „La vérité” este cel mai nou film al regizorului japonez Hirokazu Kore-Eda și a deschis ediția din 2019 a Festivalului Internațional de Film de la Veneția. Filmul are premiera azi în cinematografele din România și are în distribuție două legende ale cinematografiei franceze.

Catherine Deneuve și Juliette Binoche, alături de actorul american Ethan Hawke se regăsesc în distribuția primului film al lui Hirokazu Kore-Eda, laureat Palme d’Or, realizat în afara Japoniei, într-o altă limbă decât cea nativă.

Catalogată cu „unul dintre cele mai bune roluri din cariera sa” de publicația britanică The Times, Catherine Deneuve interpretează magistral o divă aflată la apusul carierei, precum și o mamă aflată în confruntare cu propria fiică (rol jucat de Juliette Binoche).

Întâlnirea dintre mamă şi fiică devine rapid o sursă de adevăruri ascunse și resentimente nedeclarate, care ies la suprafață.

Motiv de mândrie, dar și de anxietate

Filmul vorbește despre legături de familie, decepție și responsabilitate, combinând drama și comedia „așa cum ele coexistă și în viața reală”, după cum spune chiar regizorul Hirokazu Kore-Eda.

„Faptul că filmul meu se regăsește în filmografia lui Catherine Deneuve – la fel de prestigioasă pe cât este istoria cinematografiei franceze în sine – este pentru mine atât un motiv de mândrie, cât și de anxietate”, a declarat Hirokazu Kore-Eda.

Pe parcursul dezvoltării scenariului, care inițial a fost o piesă de teatru despre o actriță ce îmbătrânește, Hirokazu Kore-Eda a colaborat cu Deneuve și Binoche, acestea oferind informațiile necesare pentru ca experiențele lor profesionale să se regăsească în film.

Urmăriți trailerul filmului aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...