Un fond de investiții britanic finanțează cofetării din România

Publicat: 23 mai 2024, 21:50, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ECONOMIE , ? cititori
Un fond de investiții britanic finanțează cofetării din România
Foto: Dulcinella

Fondul de investiții Cornelius H Group, din Marea Britanie, a preluat lanțul de cofetării Dulcinella. Odată cu preluarea, a fost anunțată și extinderea rețelei ca brand național.

Brandul Dulcinella, venit din Republica Moldova și prezent în România din anul 2019, deține peste 20 de magazine proprii în 10 orașe, dintre care 7 în București. Are o fabrică la Târgu Neamț și totalizează peste 120 angajați.

În aceasta lună, după preluarea de către fondul britanic de investiții, 4 noi sedii se deschid în București, Iași și Suceava. Cofetăriile s-au deschis în locații centrale, tip mall, au creat 16 noi locuri de muncă și au necesitat împreună o investiție de peste 300.000 de euro.

“Deschiderea de noi locații face parte din strategia noastră de expansiune. Scopul nostru este să valorificăm la maximum potențialul brandului prin locații cu vizibilitate, trafic și facilitate pentru clienți cât mai mari, astfel încât să putem dezvolta, pe termen lung, brandul Dulcinella la nivel național. Mai mult decât atât, în noul plan de dezvoltare, pe care îl avem, punem accent pe noutate, adaptabilitate, dar și pe o cultură organizațională functională, oferind beneficii extra pentru angajați și încercând constant să ii ajutăm să crească alături de noi.”, a spus Sergiu Diaconu, reprezentantul acționarilor Dulcinella.

Profiterolul, platourile de prăjituri premium, eclerele și gogoșile umplute vor fi noile vedete ale acestor săptămâni, fiind proaspăt lansate în toate cele 20 de cofetării din țară.

“Studiem constant comportamentul de consum al românilor în materie de dulciuri, produse de patiserie, și reușim să ne adaptam destul de rapid la tendințele actuale. Așa am lansat cele 5 produse noi, fiind unele dintre cele mai consumate dulciuri de către români. Ne bucurăm de atenția și dragostea pe care  fiecare client le-a oferit locațiilor Dulcinella în ultimii 5 ani și credem că România este o piață excelentă, care și-a atins abia 25% din potențial în privința segmentului de dulciuri și produse de patiserie de calitate”, a adăugat Sergiu Diaconu.

În București, noile locații Dulcinella s-au deschis în Promenada Mall și Mega Mall, venind să completeze celelalte 5 locații din capitală – Grivița, Ștefan cel Mare, Pantelimon, Iuliu Maniu și Brâncoveanu.