Un fotomodel a câștigat procesul împotriva unei cofetării din București care s-a folosit de imaginea ei fără acord

Publicat: 02 mart. 2021, 15:30, de Andreea Borcilă, în ACTUALITATE , ? cititori
Un fotomodel a câștigat procesul împotriva unei cofetării din București care s-a folosit de imaginea ei fără acord

Un fotomodel i-a dat în judecată pe reprezentanții unei cofetării din București, cerându-le 25.000 de lei despăgubiri. Femeia îi acuză că s-au folosit de imaginea ei pentru a-și promova brandul, însă fără să-i ceară permisiunea.

În decembrie 2020, Judecătoria Sectorului 2 a admis cererea fotomodelului Gina Vlădău (Chirilă), dar sentința nu este definitivă, scrie Ziare.com.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Sectorului 2 în decembrie 2019, modelul a dat în judecată firma Melange Concept SRL, cerând să fie despăgubită cu suma de 25.000 de lei pentru că i-a fost folosită imaginea în materiale de promovare a companiei fără să îi fie cerut acordul.

„Nu numai că a folosit această fotografie, ci a procedat la editarea acesteia, la adăugarea mărcii sale pe această fotografie, astfel că vinovăția și intenția se pot demonstra prin aceste acțiuni, prejudiciul este demonstrat prin neincasarea unei remunerațîi în schimbul acestor servicii de promovare a produselor”, a precizat avocatul fotomodelului.

În proces, cofetăria s-a apărat arătând că a primit acceptul de folosire a pozei din partea firmei pentru care a pozat fotomodelul, a mai declarat sursa citată.

Judecătoria Sectorului 2 București a admis în totalitate cererea formulată de Gina Vlădău, obligând cofetăria să-i achite suma de 25.000 de lei pentru că a folosit fotografia modelului fără acordul său.