Un fost polițist din Vaslui a dat nouă spargeri în doar patru luni

Nouă spargeri în doar 4 luni. Este recordul unui fost polițist din Vaslui care s-a specializat în furtul și golirea seifurilor din farmacii și săli de jocuri.

Bărbatul, fost agent de poliție rurală în cadrul IPJ Vaslui, a fost reținut întâmplător, fiind depistat de polițisti având asupra sa un cuțit în zona de agrement a complexului Palas, din Iași.

Fostul polițist intrase în atenția colegilor săi în urmă cu mult timp. Prima sa spargere a avut loc la sfârșitul lui octombrie anul trecut, când a intrat într-o farmacie din Iași. La acel moment, acesta a spart cu un levier sticla ușii de acces și a pătruns în farmacie.

A găsit într-un birou seiful ce conținea încasările zilnice și a plecat cu el spre cartierul Alexandru cel Bun, unde l-a golit de cei 5.151 lei conținuți.

Însă, fostul polițist nu s-a mulțumit doar cu acei bani. Așa că, cinci zile mai târziu, a spart o sală de jocuri, aflată tot pe aceeași șoseaua.Însă, nu a fost a fel de norocos ca la prima spargere. De data aceasta, sistemul de alarmă s-a declanșat și a plecat doar cu două pachete de țigări.

Șapte zile mai târziu, a intrat pe fereastră într-o altă farmacie, de pe aceeași stradă. A reușit să disloce seiful metalic în care se afla suma de 17.000 lei. Tot în aceeași seară, a forțat ușa frigiderului unui magazin de unde a furat o doză de energizant.

Următoarea spargere a avut loc abia la mijlocul lui februarie, când a forțat ușa unei farmacii cu un levier și a intrat, căutând seiful. Însă, nu l-a găsit, dar a provocat pagube evaluate ulterior la 10.000 de lei.

De la farmacii a trecut la săli de jocuri. Astfel, acesta a spart o sală de jocuri, de unde a încercat să fure seiful, însă, nu a reușit și a furat patru pachete de țigări.În aceeași noapte, a forțat ușa din spatele unei agenții Alpha Bank, a intrat, dar s-a speriat.

Ultima sa încercare a fost tot la o sală de jocuri, spartă pe 21 februarie. Și de această dată, seiful era încastrat în podea și nu a reușit să-l scoată. A plecat,însă cu țigări și o sticlă de Pepsi.

Într-un final, fostul polițist a fost prins de agenții Palas Mall. Tânărul, în vârstă de 24 de ani a scăpat cu o pedeapsă ușoară, datorită atitudinii în fața instanței și lipsa antecedentelor penale.

Tânărul a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Mai mult, acesta va trebui să plătească și despăgubiri totale de aproximativ 50.000 lei societăților comerciale păgubite. Sentința a fost atacată de Parchetul de pe lângă Judecătorie, dosarul urmând să fie preluat de Curtea de Apel.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...