Un mare retailer a angajat detectivi ca să îi prindă pe angajații care luau șpagă de la furnizorii de legume – fructe

La Tribunalul din Giurgiu a fost redeschis recent un dosar penal care vizează mai mulți foști angajați ai unui retailer important din România, suspectați de fapte de corupție, depistați după ce magazinul a angajat o firmă de detectivi particulari.

Dosarul penal a fost înregistrat inițial la Direcția Națională Anticorupție care, pe 27 iunie 2020, l-a declinat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu. Acuzațiile din dosar erau de constituire de grup infracțional organizat, luare de mită în mediul privat și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Plângerea penală a fost făcută chiar de conducerea retailerului care și-a prins angajații că au primit șpagă, arată newsonline.ro, și care a ajuns la această concluzie după ce a angajat o firmă de detectivi perticulari.

La Giurgiu, procurorii de la parchetul tribunalului au clasat dosarul de două ori fără să facă cercetări. Acum, dosarul a fost redeschis de prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalului Giurgiu, decizie validată de judecătorul de la Tribunalul Giurgiu.

Foștii angajați ai lanțului de magazine de retail, reclamați la parchet, acceptau contra unor sume de bani primite de la furnizori să introducă la vânzare în lanțul de magazine de retail produse de proastă calitate.

”Înţelegerea infracţională constă în pretinderea şi acceptarea unor sume de bani şi produse de la furnizorii (…) pentru preluarea de la aceştia şi a produselor neconforme cu standardele de calitate. De asemenea, petenta mai arată că existenţa unei astfel de înţelegeri rezultă din perioada mare de timp în care au fost derulate activităţile infracţionale şi din repetitivitatea actelor materiale coroborate cu modalitatea de săvârşire a acestora, respectiv modul conspirativ de comunicare dintre angajaţi şi furnizori/reprezentanţii acestora, întrucât sumele de bani şi produsele oferite care reprezentau mita se primeau în zonele nesupravegheate video”, se arată în plângerea penală depusă de conducerea lanțului de magazine de retail, conform documentelor deținute de NewsOnline.ro.

Activităţile de verificare ale angajaților au fost efectuate în perioada mai iunie 2018 de o firmă de detectivi particulari. De altfel, așa s-a și descoperit că salariații percepeau foloase necuvenite cu o frecvenţă zilnică şi de la fiecare furnizor.

Șpăgile de la furnizorii care doreau să introducă la vânzare produse de proastă calitate  ajungeau chiar și la 5.000 de euro pentru un singur astfel de caz, potrivit declarațiilor făcute de un fost angajat, care a făcut referire directă la șeful raionului de fructe-legume.

Citeste si E jale la Lungulețu, oamenii nu mai vor să culeagă varza (Foto)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...