Un medicament pentru artrită reumatoidă reduce perioada de recuperare a bolnavilor de COVID-19

Deși ne apropiem de un an de când s-a descoperit coronavirusul SARS-CoV-2, nu există încă un tratament care să salveze pacienții infectați. S-a mai descoperit totuși că și un tratament pentru artrită reumatoidă, Barictinib, administrat împreună cu redemsivir, reduce perioada de recuperare a bolnavilor de COVID-19.

Medicamentul Barictinib, comercializat sub numele de Olumiant, este produs de compania Eli Lilly. Administrat împreună cu redemsivir, reduce perioada de recupare a bolnavilor cu o zi, conform Reuters.

Remdesivir a fost autorizat de urgenţă în Statele Unite în luna mai, după ce datele din studiile clinice au arătat că a contribuit la reducerea cu 31% a perioadei de spitalizare a pacienţilor.

Eli Lilly a anunţat că intenţionează să discute cu dministraţia pentru Medicamente şi Alimente despre posibila autorizare de urgenţă în SUA a medicamentului Baricitinib, pe baza rezultatelor studiului clinic efectuat, în cadrul căruia au fost testaţi peste 1.000 de pacienţi.

”Ca medicament care este deja aprobat şi disponibil, considerăm că Baricitinib poate fi o opţiune de tratament suplimentară importantă, în timp ce comunitatea medicală continuă să înveţe cum să gestioneze cel mai bine pacienţii spitalizaţi cu Covid-19”, a declarat Vamil Divan, analist la banca Mizuho.

Medicamentul Baricitinib, licenţiat de Eli Lilly de la compania Incyte, ar putea ajuta la suprimarea unei reacţii imunitare posibil letale la Covid-19, numită ”furtuna de citokine”.

Eli Lilly a mai început în luna iunie un alt studiu clinic de fază finală pentru testarea Baricitinib ca monoterapie pentru pacienţii spitalizaţi din Statele Unite, Europa, Asia şi America Latină.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Prin urmare, publicul va trebui să învețe să trăiască cu el „Covid – 19” și să practice în continuare cele mai bune măsuri de prevenire, inclusiv purtarea măștilor, distanțarea fizică, igiena mâinilor și evitarea adunărilor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole