Un nou mesaj al Ministerului Apărării pentru militarii români decedați miercuri: „Am pierdut, aseară, opt români curajoși”

Publicat: 03 mart. 2022, 13:00, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Un nou mesaj al Ministerului Apărării pentru militarii români decedați miercuri: „Am pierdut, aseară, opt români curajoși”
Sursa foto: Focus Pres

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a transmis, joi, un mesaj pentru cei opt militari decedați miercuri seară, despre care spune că erau „opt români curajoși”.

„Zbor lin către stele! Am pierdut, aseară, 8 români curajoși, 8 militari dedicați țării lor și misiunilor care le-au fost încredințate, 8 camarazi.

În toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional au fost organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei opt militari căzuți la datorie.

Dumnezeu să-i odihnească!”, a transmis, joi, MApN.

Opt militari au murit miercuri seară

Miercuri seară, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03, a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

Ulterior, un elicopter IAR-330 Puma a decolat în jurul orei 20.21 spre zona posibilului impact pentru o misiune de căutare-salvare. Acesta a pierdut legătura radio cu turnul de control şi a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44. Pilotul raportase condiţii de vreme nefavorabilă şi primise ordin să se întoarcă la bază, a anunţat Ministerul Apărării.

Membrii echipajului elicopterului IAR 330-Puma au fost găsiţi decedaţi în zona localităţii Gura Dobrogei. În catastrofa aviatică şi-au pierdut viaţa şapte militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicaţi iniţial, urcaseră la bord şi doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române.

Pilotul aeronavei MiG 21 LanceR a fost găsit decedat, ulterior.