Un preot din București surprins pe camerele video cum scoate bani cu umerașul din cutia milei

Parohul Viorel Olaru de la Biserica Sf. Proroc Daniel din București, este acuzat că a luat bani din cutia milei cu ajutorul unui umeraș. El a și fost surprins de camerele de supraveghere când sustrăgea bancnotele.

Totul se petrece când nimeni nu se mai afla în lăcașul de cult. Preotul scotea liniștit banii din cutia milei cu ajutorul unui umeraș, iar apoi îi băga în buzunar.

Preotul își ascundea umerașul sub un mobilier de lemn, însă acesta a fost găsit de câțiva enoriași.

Surse din parohie au afirmat că „sumele de bani făcute în lăcașul de cult sunt mari și folosite discreționar de cei care conduc”.

„Pe lângă cele două cutii ale milei, Olaru desfăcea și o alta, cea în care se introduc banii din pomelnice. Pe imagini se vede și asta”, povestesc cei care au furnizat imaginile de pe camerele de supraveghere, pentru liberatatea.ro.

De la începutul anului 2019, însă, Viorel Olaru a deconectat tot sistemul de monitorizare „ca să scoată liniștit banii în continuare”.

Preotul a perfecționat un sistem de fentare a sumelor de pe chitanță

Mai mult, preotul a perfecționat un sistem prin care tăia chitanțe prin care păstra 300-400 de lei în buzunar.

„Schema era simplă. În dreptul cifrelor se scria întâi „50”, apoi, în dreptul rubricii sumei în litere, se lăsa spațiu și se scria „cincizeci”, sume care se imprimau pe cotor, chitanța care rămânea în contabilitate”.

Apoi, pe chitanța tăiată, dată credinciosului, erau adăugate cifra 3 sau 4, în funcție de sumă – 350, 450 – și „prefixul” în litere, „trei sute” sau „patru sute”, dar și serviciul exact, care lipsea de pe foaia trecută în contabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...