Un producător de magiun refuză să se conformeze ordinelor ANPC: “Nu o vom face”

Bibiana Stanciulov, cea care a readus la viață Magiunul de Topoloveni, îl anunță pe șeful ANPC, Horia Constantinescu, că nu are de gând să scoată de pe etichetele produselor mențiunea “fără adaos de zahăr”, așa cum a cerut acesta. Antreprenoarea îl acuză pe Constantinescu că de fapt nu vrea să fie informați corect consumatorii.   

“Astăzi, în zi de mare sărbătoare, domnulul Horia Constantinescu prin agenții ANPC au transmis către un retailer ca în 30 de zile să eliminăm de pe eticheta Magiun din prune Topoloveni, mențiune “fără adaos de zahăr”, parte a definiției standardizate . NU O VOM FACE!!!! Definiția magiunului din prune, cu o rețetă din 1914, conține:  prune proaspete, fără zahăr adăugat”, a postat pe pagina de Facebook Bibiana Stanciulov,

Aceasta aduce și câteva precizări,  menite să-i clarifice poziția:

“- Definiția/definirea unui aliment nu se modifică în funcție de poziția politică a unei persoane care ocupă o funcție de conducere într-o autoritate a statului.

Citeste si Halucinant. Magiunul de Topoloveni, interzis în magazine

– Pentru bună informare a consumatorului am înregistrat – pe bază de documente –  în Registrul Mențiunilor de Sănătate și Nutriție, pe site-ul Ministerului Sănătății, la poziția 1360, cu mențiune de nutriție  (fără adaos de zahăr), acest magiun.

– Am realizat la Institutul Național NC Paulescu de Diabet și Nutriție un studiu clinic care demonstrează că acest magiun poate fi consumat de persoane bolnave de diabet – cu acordul medicului curant, datorită lipsei zahărului adăugat coroborat cu prezența fibrelor în mod natural.

– Magiunul produs din prune proaspete de Sonimpex Topoloveni este certificat ca produs, etichetă verificată, de Comisia Europeană, ca Indicație Geografică Protejată – Topoloveni Magiun din prune din anul 2011, înainte ca Ordinul 825 /2014 inițiat de noi, să intre în vigoar

– Anul trecut, din luna Iunie până în Noiembrie, am avut pierderi materiale mari din cauza presiunii pe care ați făcut-o mediatic, ați susținut personal – pentru eliminarea NUTRISCORE de pe etichete. Nu v-am văzut consumând slănină cu familia personală ( tot respectul pentru producătorii de slănină)”.

Bibiana Stanciulov îi reamintește șefului ANPC că a câstigat deja un proces în justiție, atunci când instituția a făcut ‘’abuz cu amendarea noastră’’.

Mai mult, Stanciulov spune că acțiunile șefului ANPC au efecte devastatoare asupra producătorilor români în rândul cărora vrea să creeze disensiuni.

“Remarc la dvs. o apetență de distrugere a producătorului român , de a nu îl informa corect pe consumator!  Cred că ne-ați confundat cu o bancă dar noi suntem “ banca tradiției”!

Este ciudată atitudinea față de mine, ca persoană cu un limbaj voit peiorativ care să conducă la disensiuni cu colegii din industria alimentară. Nu voi accepta niciodată, nimănui să ne atace tradiția, respectul față de ai noștri! Cristos S-a înălțat domnule Horia Miron Constantinescu!”.

108 COMENTARII

  • Pai ăștia din anpc fac asta cam de citiva ani. Distrug pe unii, și favorizează pe alții. Sint plătiți sa facă, asta. își iau bani mulți sa distrugă producătorii români. Și cei care le dau mita, nu respecta nici măcar minimul de standarde, care ar putea în pericol consumatorul. Pe aceia nui mai vede.

   • Am colindat câteva supermarketuri in Spania, nu doar ca frecvent, chiar la foarte, foarte multe produse alimentare specifice, exista mențiunea expresă „fără adaosuri de zahăr”. Spania face parte din UE, Romania… NU ?, este o țară „africana” ?. Este foarte important pentru mulți consumatori cu probleme de sănătate, care nu au voie sa consume produse cu zahăr adăugat exagerat de care este plin cobertul, sa si această informație. Dacă ANPC are dreptate in multe privințe, atunci să recomande chiar „mențiunea expresă, fără adaos de zahar”, nu sa impună interzicerea acesteia, dacă dorește protejarea consumatorului

    • Este un pic de adevar in ce sustine “fiorosul Horica”,e va in exemplul Bibianei e ca si cum ai zice ca slanina e grasa!Dar cum nu multa lume,chiar de la tara nu stiu ca magiunul implicit nubare zahar,care ar fi fost problema unui asazis pleonasm necunoscut de multi!Execrsvde zel vam prostesc!

  • Dl Constantinescu a facut si el cateva tik tok-uri si se crede popular si ca el le stie pe toate. Mai lasati oamenii de afaceri sa se dezvolte. Atatea reguli si directive de parca mereu se fac ilegitati. Unde este ilegal si inselatorie sunt deacord cu ledeapsa dar cand o firma are traditie si incearca sa faca lucruri bune lasati-i sa mearga inainte nu le mai bagati bete in roate ca din taxele lor va luati salarii destul de mari pt cat aveti habar de meserie.

  • Nu ANPC are o problemă , noi românii avem o problemă și anume : ne place să ne rezolve alții problemele în loc să protestăm la orice este generat împotriva noastră de statul român !

  • Orice institutie de autoritate din orice tara a lumii are tendinta naturala de a-si extinde cat mai mult acea autoritate si de a-si crea propriile criterii de functionare. Este treaba mecanismelor democratice sa limiteze aceste tendinte, mentinan institutia respectiva in limitele pentru care a fost gandita.

   • Nu orice institutie. Doar institutiile din state cu educatie sub medie, care accepta ca autoritatile sa capuseze fara limite societatea. Din pacate, in Romania exista un concurs intre epoleti si politicieni pentru a inventa tot mai multe „autoritati” hranite din banii publici luati de la cei tot mai putini care aduc produc plus valoare in societate.

 1. La diabetici, nu numai zaharul este nociv, dar si fructoza din fructe. Asa ca sunt recomandate fructele cu continut mic de fructoza, deci nu foarte dulci. Gemul prin fierberea fructelor, pierde apa, dar devine concentrat in fructoza. Pe eticheta de magiun sa scrie concentratia de fructoza daca chiar se vrea corecta.

  • Ești un bou
   Nu asta este ideea .
   Scrie clar ca nu este zahar adăugat. Chestia cu fructoza și fructele confiate o știe orice diabetic
   Bați câmpii sa de dai deștept
   Nu vezi unde se fac abuzuri dar vorbești

  • Tati oarecum ai dreptate insa sunt diabetic si opinia mea este ca orice diabetic stie treaba cu fructoza.Ne intereseaza daca are sau nu are zahar.Cam atat.Nu o duce la extrem.Cauti perfectiune ,esti zodia fecioara😁

   • Tati oarecum ai dreptate insa sunt diabetic si opinia mea este ca orice diabetic stie treaba cu fructoza.Ne intereseaza daca are sau nu are zahar.Cam atat.Nu o duce la extrem.Cauti perfectiune ,esti zodia fecioara😁raspuns pentru „un cercetator”

 2. Cumpar de ani de zile NUMAI acest magiun pe baza mentiunii Fara adaos de zahar. Este o tampenie din partea ANPC ce dovedeste doar rea-vointa. Probabil daca apare un producator cu „rosii fara pesticide” pe eticheta vor lua atitudine si impotriva acestuia!!!

 3. Cumpar de ani de zile NUMAI acest magiun pe baza mentiunii Fara adaos de zahar. Este o tampenie din partea ANPC ce dovedeste doar rea-vointa. Probabil daca apare un producator cu „rosii fara pesticide” pe eticheta vor lua atitudine si impotriva acestuia!!!

 4. PĂCAT ; aveam impresie ,,bună” despre Dl Constantinescu . Dar este ff adevărat că interesele (altora ) atinge și Conștiința Dl de la ANPC . A luat apărarea austriecilor de la OMV pe față Iohannis ,și noi vorbim de MAGIUN ?

 5. Eu sunt din zona unde am copilărit mâncând prune cu pâine (Pătârlagele Buzău).când eram copil ani 1970 voiam ca mama sa facă gem de prune nu magiun.Atunci nu se vorbea de dulceață industria un producea zahar ca toți să-și permită. Așadar dintr-un soi de prune (numite grase) în zona noastră se face gemul care din sărăcie nu se punea zahar dar era dulce suficient.Deci magiunul fără zahar. Gemul cu zahar din orice fel de soi de prune.

  • Nusunt un fan de-al escrocului de horia, insa sunt multi ,,inteprinzatori”, printre care si duamna asta care plange si ne explica cum face ea magiunul natural, dar de fapt nu ne spune ca il face fara prune, adica din toate prostiile, piureuri si prafuri cu arome de fructe si coloranti la greu, despre ce vorbim ?Gemul, magiunul si marmelada adevarata se fac acasa, nu de catre oportunistii astia care prostesc lumea

   • Dovedește ca face magiunul din resturi și nu din prune naturale proaspete.
    Vino cu buletin de analize și filmări.
    Dacă nu poți, ești doar un alt trol și chibiț.
    Oricum solicitarea celui de la ANPC este a unui idiot.

   • Dacă nu aveți dovezi în sprijinul celor susținute de dvs ar fi mai bine sa va opriți. Dacă ați fi venit la fabrica unde se produce acest magiun, ați fi văzut materia prima, respectiv fructele, si modul de producere nu ați mai fi ,bătut câmpii”. Va place sa aruncați cu noroi în oricine, oricând. Asta face românul nostru , deștept, instruit și informat 0, distruge tot în jurul lui, din vorbe, cu răutate!
    Asa stând lucrurile, eu zic sa treci la faina de greiere; e fără zahăr cu siguranță, ,, fără toate prostiile, piureuri si prafuri cu arome de fructe si coloranti la greu ”. Să aveți poftă !

  • Nu sunt un fan de-al escrocului de horia, insa sunt multi ,,inteprinzatori”, printre care si duamna asta care plange si ne explica cum face ea magiunul natural, dar de fapt nu ne spune ca il face fara prune, adica din toate prostiile, piureuri si prafuri cu arome de fructe si coloranti la greu, despre ce vorbim ?Gemul, magiunul si marmelada adevarata se fac acasa, nu de catre oportunistii astia care prostesc lumea

   • Dle… ai cumparat magiun de Topoloveni sau vreun gem, dulceata de la aceasta firma?
    Eu da…si te asigur ca fructele sunt acolo in borcanul pe care il cumperi, nu piureuri si arome cum gasesti pe la alte firme, zice-se „branduri de renume” european. Este cazul sa terminam cu rautacismele astea nejustificate, mai ales cand ne dam doar cu presupusul.

 6. Sunteti puși pe distrus tot ce inseamna produs în România. Industria ati terminat-o definitiv, agricultura la fel, suntem obligați să mâncăm toate prostiile refuzate de străini. De ce nu faceti controale la alimentele și produsele care intra in țară ca alimente înainte de a ajunge pe piață. Va treziți sa anuntati alimente neconforme după ce s-au vândut către populație. Acum va legați de produse care sunt tradiționale românești, care sunt mai gustoase și cu care romanul e obișnuit de sute de ani. Ce doriti în final? Desființarea totală a tradițiilor și obiceiurilor acestui popor? Desființarea totală a acestei tari si popor?.

 7. Un alt … Piedone ..care a păcălit o tara întreagă cu acțiunile lui de bine…si el e un hot si un jeg de om..sau trăiați cu impresia ca a venit in aceasta functie datorita competentelor si caracterului ?!!…

 8. Din nefericire ANPC nici măcar în ultimul scandal cu băncile nu are dreptate!
  Daca s ar proceda cum vrea acest stimabil domn ,nimeni nu s va mai permite în veci sa ia un credit nici măcar pentru lucruri mărunte! Băncile sunt Raul suprem ,se încadrează în parametrii unor legi strâmbe ,dar macar pe acelea le respecta! Cât despre situația magiunului de Topoloveni ,este o utopie sa te forțeze să scoți ceva de pe eticheta! Legea te forțează să declari toate informațiile legate de produsul tau iar acest stimabil domn o forțează pe acesta doamna sa dezinformeze consumatorii deci sa încalce legea! Daca nu era vorba de un politruc acest domn în secunda doi intra in foarfecile justiție!Nu renunțați aceste personaje exotice i și vor rupe gatul mai devreme sau mai târziu în junglă lor!

  • In chestia cu băncile trebuia citit Codul civil.Acolo sunt prevederi care permit ca în lipsa unei înțelegeri a părților imputația platii sa se facă mai întâi asupra dobânzilor și apoi la final asupra capitalului.Deci…

 9. Înradevar magiunul nu se face cu zahar.Domnul de la ANPC aa puna mana pe carte si sa studieze cum se face o reteta preparata de casa ,dar atunci cand avem ceva original trebuie sa distrugem ca deh……sa facem jocul altora .De ce sa nu mancam sanatos cand trebuie sa manam toate chimicalele venite de afare. Astea sunt interese ca sa distugem ce avem mai bun. RUSINE DOMNULE CONSTANTINESCU. RUSINE SA VA FIE.
  P.S.Nu mai faceti jocurile celor de afara.
  Lasati -ne sa mancam produse ROMANESTI TRADITIONALE.

 10. Dar chiar nu inteleg, ce lege se incalca de catre producator, sau cu ce atenteaza la ideea de protectie a consumatorilor prin faptul ca face mentiunea „fara zahar” ?
  Eu cred ca dimpotriva, ajuta consumatorul prin informare corecta si completa privind produsul.
  Ca sa nu mai spun ca magiunul, asa cum il facea si mama mea cind eu eram mic, este intr-adevar doar din prune, fara zahar !
  Poate se gindeste doamna si la o posibila plingere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor personale ( si in beneficiul altor interese personale) !!!

  • Problema e ca „fără zahar ” e dezinformare, orice gem, magiun, dulceata etc. Are zahar din fructe, ficatului care procesează fructoza și pancreasului care procesează glucoza prin eliberarea insulinei nu le pasa dacă zaharul provine din fructe sau e adăugat, prin fierbere tot la un amestec de glucoza- fructoza se ajunge. Ce zice cucoana ca poate fi consumat de diabetici e o prostie.

   • Fatăăă!!!

    Una este zahărul rafinat ( la care face referire specificația de pe etichetă) și alta e fructoza …..
    Ori ești rău intenționată ori ai rămas corijentă la chimie….

   • Fructele conțin fructoza, care este un „zahar” natural.
    Pe eticheta se spune ca produsul nu conține zahar(produs în fabrica în urma diferitelor procese fizice și chimice) adăugat la dulcele deja conținut de fruct(fructoza).
    Datorita goanei după bani se folosesc tot felul de fructe care chiar dacă nu sunt suficient de coapte, dulci, se folosesc asa cum sunt pentru aroma iar dulcele se adaugă din zahar rafinat nu natural.
    De asta fiecare dintre noi cunoaste sau are pe cineva din familie bolnav de cancer. Pentru ca suntem asaltați de tot felul de produse care sunt din ce în ce mai departe de ce e natural.
    Din păcate mereu vor fi oameni dispuși sa facă un ban din suferință altora sa se vândă pe sine pentru bani.
    Poate totuși nu e timpul trecut pentru acești oameni. Oricine greșește dar e mare lucru sa te trezești și sa te îndrepți

  • Citeste, nene, eticheta de la magiun: contine doar prune proaspete. Fara aditivi, fara indulcitori sau zahar adaugat. Alte magiunuri si alte dulceturi de la alte firme nu au curaj sa scrie asa ceva pt ca sunt in culpa. Iar ANPC vrea sa i faca pe toti otova, sa creeze confuzie in randul consumatorilor si sa cumparam kkturi din import sau de pe la noi, care contin alte ingrediente in loc de fructe proaspete. Apropos, am cumparat magiun din struguri de Topoloveni, facut numai din struguri, fara zahar adaugat, care este excelent! Incearca-l!

 11. Produsele de Topoloveni sunt de top. Eu am ajuns să cumpăr datorită faptului că am văzut scris pe ele ,,fără zahăr adăugat”, având informația corectă. De aceea consider că se face un abuz.

 12. Domnul de la ANPC nu are nici o treabă cu protejarea celor care aduc cu adevărat plus valoare pentru economia națională. Ori servește alte interese ,ori nu are nici un contact cu atribuțiile funcției pe care o ocupă.
  Succes producătorilor onești in lupta cu mafioții din instituțiile de stat care ar trebui sa îi sprijine ,in primul rand.

 13. Domnul H. Constantinescu ar face bine să-și vadă de treburile lui. De mărfurile din marile magazine nu se ia că nu-s conforme.
  Susțin cele spuse de Dna Stanciulov
  Poate vreau să dau unui copil mic fără zahăr de unde știu ei că are sau nu dacă nu scrie.
  O hotărâre tembelă.

    • Nea Titi, glucidele sunt una – le contine si sucul natural din portocale stoarse, vezi eticheta in magazine – si zaharul prelucrat si adaugat intr-un produs, este cu totul altceva. Orice fruct contine glucide. Idiotii de la ANPC nu vor sa mai scrii pe eticheta „fara zahar adaugat” ca sa consume oamenii toate cacaturile care contin aditivi si zahar alb prelucrat, in produse. Nu stiu cum sa-i omoare pe ăia care nu adauga zahar, sare sau E-uri in alimente. Eu cumpar legume deshidratate bază pt mancaruri de la Mirodenia, iar pe punga lor scrie clar „fara glutamat de sodiu”, „fara conservanti”. De ce vrea ANPC sa scoata aceste informatii??? Jocul cui il fac ANPC si Horia Constantinescu?

 14. În România nu se vrea să se mănânce sănătos!!! În alte țări e obligatoriu pe etichetă să apară culoarea care corespunde cat de sănătos este produsul de ex cel mai bun verde , după care galben,portocaliu și roșu cel m-ai nesănătos produs! La noi din contră nu trebuie să apară ! Pt k românii să mănânce toate produsele pline de E-uri!

 15. Săracul badea Horia este pus politic în această funcție și dacă nu este cuminte și se comportă conform calificării(adică a se citi necalificat) pentru că după cât citește tot analfabet și prost informat este o să ajungă șef la groapa de gunoi, in curând😃😃😃😃

 16. După cum se vede în ultima perioada ,se pare ca domnul Horia Alexandrescu ESTE PLATIT sa distrugă tradiția românească, nu vad un alt motiv pentru care acest individ vremelnic șef la o instituție a statului (subordonații sai sunt probabil vârful corupților din România)sa dorească cu atâta patos tot ce ne reprezinta GANDESTE BINE CE FACI SARPE IMPERIALIST fiindcă curând o sa vina scadența

 17. JAVRE ORDINARE…. Domnilor trebuie înțeles odată pentru totdeauna… Trebuie consumate alimente artificiale.. folie alimentară de exemplu sau multe altele…Un producător de mezeluri tot din Arges cu mulți ani în urmă a primit o vizită neașteptată de anumite persoane pregătite în prealabil cu găleți de arome…La informat dacă nu folosește la prepararea produselor acele arome se închid porțile… Așa sa și întâmplat.În viitorul foarte apropiat se va întâmpla și la Topoloveni mai mult că sigur

 18. Eu recomand produsele Topoloveni,copilul meu a suferit de alergiei severe iar magiunul de Topoloveni era singurul ei desert în perioadele critice.Eticheta unui produs contează foarte mult atunci când înveți sa te hrănești nu se te otrăvește.

 19. ANONIMULE ESTI O JIGODIE ORDINARA…! SPUNE CLAR CU SUBIECT SI PREDICAT…FARA ZAHAR . DACA GASEAU NEMERNICII AIA INDULCITORI SINTETICI URLAU CU GURA PINA LA URECHI . ANPC …ABUZ IN SERVICIU BOILOR…

 20. Am vrut sa cumpăr si eu dar au un preț prohibitiv .Sunt foarte scumpe si nu știu de ce ,pt ca prunele se găsesc cu tonele in zona aia ,multe rămân pe jos .dacă tot nu se bagă zahăr ,ca e scump oricum , ar trebui sa fie mai ieftin magiunul .Eu am lucrat la Metro ,Carrefour si Auchan unde zăceau pe rafturi ca nu cumpara nimeni .E o enigma pt mine de ce nu scădeau prețul după principiul ,mai bine mai puțin si des decat mult si rar .Le aruncau si nu câștiga nimeni .Prin definiție magiunul e o mâncare ieftină a omului obișnuit nu numai pt cei cu venituri mari .

  • Exact, când era vreo 8 lei borcanul cumparam și eu în loc sa mănânc orice gem ieftin de supermarket , dar de când au dublat prețul nu înțeleg cum se mai tine firma pe linie de plutire

   • Hipermarketurile au dublat pretul, nu producatorul. Era 8 lei in 2010! Acum la producator in 2023, pretul este 11 lei (in magazinele producatorului sau online), iar la hipermarketuri este 17-18 lei datorita adaosului comercial urias al supermarketurilor.

  • Dl Iustin, si eu vreau sa iau benzina cu 4 lei/litru cat era acum 7 ani. Stiti ca magiunul de Râureni este 19 lei borcanul in hipermarket? Zici ca ai lucrat in Carrefour si Auchan, de ce nu spui ca adaosul vostru comercial este de 70-100% la produsele alimentare?? Pretul mare sau exagerat la raft este din cauza supermarketurilor care practica adaosuri comerciale uriașe!!! Vezi cazul laptelui, untului etc. Eu am luat magiunul de Topoloveni de pe site-ul producatorului cu 11 lei borcanul, in loc sa dau 17 lei la Kaufland. Acelasi pret mic de 11 lei per borcan l-am gasit si in magazinele producatorului din Bucuresti. Pret de producator. Tot ceea ce este peste 11 lei in hipermarket este specula curata facuta de acesti retaileri. Ar trebui sa stii asta, ca doar ai lucrat in supermarket.

 21. Ce a pățit doamna e doar o mica parte din ce ii duce mintea pe cei de la ANPC. Acu 15-20 ani în urma, la Suceava, au venit niște americani din aia Amish, care produc și mănâncă cât mai natural. Și aveau o înghețată, pe lângă alte produse, făcută super, fără conservanți E-uri. A venit ANPC, și le-a zis ca dacă nu se conformează legislatiei și nu baga E-urile necesare, le închide magazinul alimentar pe care îl aveau și unde își vindeau produsele. Ei aveau ingrediente de calitate, având și o ferma de câteva zeci de hectare în zona. Și uite asa, au fost nevoiți sa se conformeze. Deci ANPC, rar își face treaba asa cum ar fi corect. Sunt sigur, ca dacă magazinul cu înghețată era al unuia din PSD sau PNL, nu aveau probleme.

 22. ANPC a scos NUTRISCORE de pe etichete abuziv, luând partea mafiotilor din industria alimentara care folosesc E-uri, multă sare, mult zahar etc. Ceea ce face Horia Constantinescu este un abuz si este o masura impotriva informarii corectea consumatorilor. Cu ce il deranjeaza sau cu ce ii deranjeaza pe consumatori faptul ca pe o eticheta a unui produs, in afara de informatiile obligatorii, scrie si „fara zahar adaugat” sau „fara aditivi alimentari” ori „fara glutamat de sodiu” ori altceva. Este un abuz de putere de natura penala, nu comerciala. In loc sa ii controleze pe producatorii care nu trec toate ingredientele sau aditivii pe eticheta unui produs, ANPC incearca sa elimine de pe piata micii producatori autohtoni cinstiti.

 23. Am citit cam în diagonala, dar întrebarea rămâne. Dacă magiunul este dulce datorita cantității de zahar/fructoza acumulata în fruct, sau este ‘ajutat”. Dacă este prima varianta, Constantinescu este un idiot. Daca este ceva în neregula cu reteta, îl felicit. Scriu asta pt că stau la curte în Ilfov, am 5 pruni super selecționați, din care 3 pt magiun, îngrijiți, tamaiati când trebuie. Dacă nu pun un îndulcitor în ceaun pt câteva borcane pe care le fac, nu iese ca cel de Topoloveni.

  • Cu siguranta, Constantinescu este idiot. Dati o cautare pe google si vedeti cu ce argumente aberante a scos in noiembrie 2022 NUTRISCORE (eticheta aceea cu 5 culori de la verde la rosu) de pe produse: cica omul nu va mai cumpara slanina sau salam pentru ca acelea sunt nesanatoase conform culorilor Nutriscore, pt ca contin sare in exces ori grasimi sau aditivi. Adica e concurenta neloiala in opinia lui, de tot râsul. El apara interesele producatorilor de produse alimentare nesanatase, este clar. In magiunul traditional nu se adauga zahar, insa unele gospodine pun zahar dupa gust, altele adauga si apa si fierb prunele in ceaun pe foc direct sau pe aragaz. Nu fierb numai prunele pasate in bain marie in vase cu pereti dubli cu aburi, cum am inteles ca se face acest magiun de Topoloveni.

 24. Horia Constantinescu, repetent asa cum singur se recomanda intr-un interviu din Tomis News, un apropiat al lui Radu Mazare, cum este binecunoscut in Constanta, ataca si impune schimbarea etichetei unui produs traditional romanesc care este primul produs atestat in Uniunea Europeana ca produs traditional cu Indicatie Geografica Protejata (asa cum au obtinut ulterior si salamul de Sibiu, telemeaua de Ibanesti etc). Ale cui interese le reprezinta Horia C., daca impune o aberatie, ca sa se scoata o sintagma de informare necesara? Uitati-va cum isi apara si isi promovează francezii si italienii produsele traditionale sau cele cu renume!

 25. Citesc tot felul de comentarii si ma minunez…Subiectul articolului este un abuz al sefului ANPC, care interzice sa mai scrii pe eticheta unui produs alimentar, care nu are zahar adaugat, ci doar prune proaspete, ca acel produs nu are zahar (rafinat) adăugat. Asta interzice seful ANPC, interzice dreptul la informare corecta al consumatorilor! Daca un producator este corect si scrie pe eticheta ca acel produs nu are adaos de zahar sau adaos de sare, in afara celor naturale care se găsesc in fructe sau legume, este un lucru binevenit pt cumparator, o informatie necesara pt a deosebi acel produs de altele care fie nu fac mentiunea aceasta, fie o ascund din eticheta. Am vazut ca firma care produce magiunul de prune Topoloveni este singura fabrica de produse alimentare din Romania care an de an organizeaza Ziua portilor deschise si unde orice om poate vedea procesul de fabricatie al magiunului. Mai mult decat atat, sunt singurii care recicleaza prin ardere samburii de la fructe. Deci folosesc fructe proaspete. Cati producatori de dulceturi din România au curtea plina de samburi de fructe? In rest, fiecare isi da cu parerea, ca tot românul, care se pricepe la covid, vaccinuri, razboi, diabet sau alte ingrediente alimentare :))))))

  • Horia KKTstantinescu vrea sa fie candidat al PSD la primaria COnstantei din 2024. Toate miscarile lui, ridicole sau ilegale, sigur incorecte, de „protectie” a consumatorilor, incepand cu amenzile la banci pana la amenintarea magiunului fac parte dintr-o campanie de auto – promovare ca persoana cinstita, care are grija de oameni. COnstantenii il stiu bine de escroc, incepand de la ce face in COstinesti pana la aruncarea sa in fata microbuzului particular pt a-l opri pt ca se auto-sesizase asupra conditiilor de transport pasageri. E aceeasi metoda aplicata anterior de Piedone la Bucuresti

 26. Nu ar trebui să ne mire nimic din ce se întâmplă în România.Cand prostia , incompetența, hoția și corupția predomină în toate instituțiile statului sunt explicabile astfel de derapaje ale oficialilor. Din prostie , din interes sau din o supraevaluate a funcției, toate sunt posibile

 27. Nu știu de ce se ceartă oamenii în comentarii. Eu drept spun : nu mănânc magiun, gem, dulceață. Pot fi făcute și cu adaus de aur. Însă mă bucur să aud că oamenii țin la convingerile lor, Cosiliile astea care supraveghează și dau ordine? Hm : vor și ei un câștig oarecare, să nu uităm că ciubucul e la noi o tradiție, să-i dea Doamna cu magiunul și domnului cu ideile schimbării etichetelor, câteva borcane cu magiun. Poate îi este foame.

 28. Mențiunea respectivă e pleonasmica pt.ca legal atunci când spui magiun spui ” fără zahar adăugat ” ; anticoncurentionala pt.ca îi determina pe clienți să cumpere produsul (nici ceilalți nu adaugă zahar);nelegală pt.ca regulamentul aplicabil interzice. La fel au fost etichete pe ulei de floarea soarelui pe care au scris „fără colesterol”(nici un ulei vegetal nu conține colesterol).În sirop e legal să adaugi zahar de aceea cei care nu adaugă zahar au dreptul sa să scrie asta pt.ca unii pun iar alții nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...