Un spital din București anunță că are paturi libere pentru recuperarea respiratorie post-Covid

Publicat: 17 mai 2021, 14:30, de Raluca I. Heroiu, în Orașul meu , ? cititori
Un spital din București anunță că are paturi libere pentru recuperarea respiratorie post-Covid

Institutul Marius Nasta din Capitală anunţă că de luni are disponibile 13 paturi pentru recuperarea respiratorie a pacienților care au suferit de coronavirus.

Pavilionul destinat pacienților Covid al unităţii sanitare a fost reorganizat. Se pare că numărul pacienţilor internați la acest spital este în continuă scădere.

„Numărul de pacienţi COVID este în continuă scădere, asta ne bucură şi ne permite să reorganizăm pavilionul COVID al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta şi să deschidem de azi 13 paturi pentru recuperarea respiratorie post-COVID. Pacienţii cu forme severe sau critice au nevoie după perioada acută de boală de suport medical care constă în medicaţie specifică, oxigenoterapie, exerciţii fizice, educaţie şi consiliere psihologică, toate având scopul de a restabili starea fizică şi psihică a pacienţilor afectaţi respirator de trecerea prin COVID”, transmit reprezentanţii institutului.

La Institutul Marius Nasta redevin funcţionale compartimentele de oncologie şi paleaţie.

 „Practic de azi Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta va avea 50 paturi COVID, 8 paturi suspecţi COVID, 15 paturi ATI COVID, cu circuite separate pentru fiecare tip de patologie”, precizează unitatea sanitară, conform news.ro