Un tânăr de 22 de ani, găsit de Poliția de Frontieră pe osia unui camion, la intrarea în România

Publicat: 28 sept. 2022, 09:44, de Corina Matei, în SOCIAL , ? cititori
Un tânăr de 22 de ani, găsit de Poliția de Frontieră pe osia unui camion, la intrarea în România
Migranti

Încercările migranților de a intra ilegal în România sunt tot mai des întâlnite în Vama Giurgiu, iar metodele folosite de aceștia sunt din ce în ce mai originale. Un exemplu este cel al unui tânăr afgan, găsit de Poliția de Frontieră ascuns pe osia unui camion.

”În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul specific asupra unui autocamion condus de un cetăţean ucrainean, în vârstă de 39 de ani, care transporta un grupaj din Turcia pentru Ucraina.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport a fost descoperită ascunsă, pe osia semiremorcii autocamionului, o persoană de sex masculin care nu deţinea documente de identitate asupra sa”, se arată într-un comunicat de presă emis, marţi, de ITPF Giurgiu.

În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că tânărul depistat este cetăţean afgan, în vârstă de 22 de ani. Acesta a declarat că s-a urcat pe osia semiremorcii când se afla pe teritoriul Bulgariei, fără ca şoferul să cunoască acest lucru.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, persoana depistată, şoferul şi mijlocul de transport au fost preluaţi de către reprezentaţii Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.