Un vaccin promițător contra HIV, testat în Statele Unite

Este o speranță extraordinară pentru pacienții afectați de sida care este pe punctul de a se finaliza la Universitatea George Washington. Aici, au demarat testele din prima fază clinică a vaccinului contra HIV dezvoltat de Moderna.

Este o premieră, întrucât la ora actuală nu există un tratament care să vindece în totalitate, nici un vaccin contra HIV. Persoanelor afectate de boală și se prescriu inhibitori ai virusului. În lume, doar două persoane au fost vindecate în sensul strict al termenului, cu ajutorul unei grefe de celule sușe. Dar sunt doar două cazuri extrem de rare.

Vaccinul ARN mesager de la Moderna contra HIV ar putea schimba datele. Societatea de biotehnologie americană, care a furnizat și vaccinuri ARNm contra Covid-19, a anunțat că vaccinul contra HIV a intrat în prima fază a testelor clinice, chiar la sfârșitul lunii ianuarie.  În prezent, el este testat în patru universități americane.

56 de adulți cu o stare bună de sănătate și seronegativi au fost selecționați și vor primi una sau două doze de vaccin. Ei vor fi apoi monitorizați timp de șase luni.

Vrem să avansăm pe linia unei noi concepții asupra vaccinului contra HIV cu ARN mesager. Descoperirea unui vaccin contra HIV a fost un drum lung și dificil și existența unor noi instrumente imunogene ar putea fi cheia pentru a progresa rapid către un vaccin eficace, a declarat Mark Feinberg, președintele International AIDS Vaccine Initiative (IAVI), într-un comunicat de presă.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...