Un zid de 295 de kilometri e pregătit de turci pentru oprirea refugiaţilor afgani

Turcii se pregătesc pentru un exod de imigranți afgani. Autoritățile de la Ankara au început construcția unui zid de 295 de kilometri la granița cu Iranul.

Autoritățile spun că o parte din barieră a fost deja finalizată, iar pe o porțiune de 150 de km au fost săpate șanțuri. Armata a consolidat avanposturile de la frontieră. Autoritățile dau asigurări că niciun imigrant afgan nu va trece granița în mod ilegal.

Turcii au intrat în alertă după ce talibanii au anunțat victoria asupra armatei afgane și cucerirea capitalei Kabul. Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, consideră că mesajele transmise de talibani de la preluarea puterii la Kabul au fost unele pozitive şi a transmis că autoritățile de la Ankara discută cu mişcarea islamistă radicală.

Receptăm de o manieră pozitivă mesajele transmise până acum de talibani, către străini şi reprezentanţele lor diplomatice, dar şi către propriul popor. Sperăm că aceasta se va reflecta în acţiunile lor”, a afirmat Cavusoglu în timpul unei conferinţe de presă în Iordania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...