UNDE a apărut prima ninsoare

Un fenomen meto mai puțin obișnuit s-a înregistrat în orașul nordic Launceston din Tasmania, unde nu a mai nins din anii ’70. Reacțiile oamenilor în legătură cu această ninsoare neașteptată au curs valuri pe rețelele sociale.

S-a produs prima ninsoare în orașul Launceston din Tasmania, în aproape 50 de ani. Un fenomen meto mai puțin obișnuit în orașul nordic Launceston din Tasmania, unde nu a mai nins de un car de ani, după cum relatează europafm.ro. Launceston este un oraș din nordul Tasmaniei unde temperaturile pe parcursul anului variază între 7.4 °C și 18.6 °C. Temperaturile negative sunt un fenomen foarte rar. Meteorologii australieni spun că ninsori similare cu cele din ultimele două zile a mai fost în 1970 și 1921.

Un fenomen atât de rar

Cea mai coborâtă temperatură din istoria orașului a fost −5.2 °C, iar aici ninsorile sunt un fenomen atât de rar, încât ceea ce s-a întâmplat acum a fost pentru mulți locuitori prima întânire cu fulgii de nea.

Pentru că autoritățile locale chiar au fost luate prin surpindere, transporturile au fost afectate și unele drumuri blocate, chiar dacă stratul de zăpadă nu a fost atât de mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole