Unde se află cel mai bogat sat din România? Ești catalogat ca fiind sărac dacă ai Ferrari

Publicat: 25 feb. 2024, 10:03, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Unde se află cel mai bogat sat din România? Ești catalogat ca fiind sărac dacă ai Ferrari
Certeze

România este țara extremelor, iar acest lucru ni-l arată un cunoscut sat din țara noastră. În timp ce mai multe sate sunt condamnate la sărăcie, în Certeze ești catalogat ca fiind sărac dacă ai Ferrari.

Certeze, situat în județul Satu Mare, impresionează prin casele dar și prin mașinile care circulă pe străzi. Cu toate acestea, satul are o populație mică și asta pentru că mulți dintre locuitori au ales să plece la muncă în străinătate, în țări precum Spania, Italia, Franța sau Marea Britanie.

Arhitectura localității impresionează prin detalii complexe, inclusiv uși sculptate din lemn, balcoane impunătoare, ferestre moderne și garduri elegante din fier forjat. Renumele acestui sat a ajuns și în Germania. Nemții au decis să facă un documentar despre acest sat.

Se spune că pentru a-și strânge bani pentru casele de vis, oamenii din Certeze mergeau pe cele mai dificile șantiere din străinătate. Legendele mai susțineau că unii dintre ei au prosperat prin vânzarea de ziare în metroul din Paris sau lucrând la construcția celor mai înalte clădiri din Franța. Toate aceste eforturi erau dedicate construirii unor case impresionante în acest pitoresc colț de țară”, scrie sursa citată.

„A plecat de tânăr, de jos, ca muncitor, iar acum, la 32 de ani, are o companie care angajează alți oșeni la Paris. Deși anul trecut a jurat că nu se vine în vacanță acasă cu Ferrari-ul pentru că și-a distrus pe drumurile noastre jantele „de 20.000 euro”, nu s-a ținut de promisiune.

Ofticoșii din sat au râs de el că are mașina veche, dar Patrick avea pregătită o mutare care să-i lase pe toți cu gura căscată: amenajarea unui complex sportiv în Certeze, în care să joace fotbal când se întoarce în concediu, cu prietenii”, a fost descrierea unui locuitor înstărit din Certeze, citează stiripesurse.ro.