Unde va fi construit noul Institut al inimii, unic în România

Noul Institut de Boli Cardiovasculare va fi construit la Miroslava, la doar câţiva km de Iaşi, de o asociere de firme din Baia Mare şi Târgu Mureş.

Proiectul pentru construirea unui nou institut de medicină cardiovasculară la Iaşi a mai făcut un pas, după ce Consiliul Judeţean a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a documentaţiilor tehnice pentru obţinerea tuturor avizelor şi autorizaţiilor necesare. “Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară, pe care l-am gândit împreună cu colegii noştri şi cu administraţia Consiliului Judeţean, este unul fără echivalent în România pentru că vor fi în jur de 27 de departamente, iar şapte dintre ele nu mai există în ţara noastră la ora actuală.

Va fi un spital al viitorului, un spital care ar trebui să fie modern şi peste o sută de ani de acum înainte”, a spus managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi, prof.dr. Grigore Tinică, potrivit Adevărul. Studiul de fezabilitate ar urma să fie gata în maximum patru luni, preşedintele Consiliului Judeţean vorbind chiar despre o perioadă mult mai scurtă, în care documentele ar putea fi pregătite. 

Valoarea totală a investiţiei pentru Institutul de Boli Cardiovasculare se ridică la 350 de milioane de euro. O parte din investiţie ar urma să fie asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Reziliență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole