Ungaria a primit 6.000 de doze de Sputnik V, vaccinul rusesc anti-Covid

Ungaria a primit, luni, 6.000 de doze de Sputnik V, vaccinul rusesc împotriva COVID-19, a anunţat ministrul afacerilor externe ungar Peter Szijjarto.

Ministrul a spus că experţi locali în domeniul sănătăţii îşi vor continua evaluarea pentru utilizarea vaccinului Sputnik V în Ungaria. El nu a menționat însă când și dacă acesta va fi folosit pe populație.

„Încărcătura (de vaccinuri) va fi transportată către Centrul Naţional de Sănătate Publică, unde experţi ungari vor avea o nouă oportunitate în a lua o decizie cu privire la cum să fie utilizat vaccinul”, a scris Peter Szijjarto pe pagina sa de Facebook.

Potrivit regulilor Uniunii Europene, vaccinul rusesc Sputnik V trebuie să fie autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) înainte să poată fi utilizat în vreo ţară din blocul comunitar, scrie Agerpres.

Ungaria a anunțat încă de săptămânile trecute că va face teste și va încerca să producă vaccinul rusesc, un pas fără precedent pentru un stat membru al UE.

Ungaria a început vaccinarea împotriva COVID-19 a angajaţilor din sistemul său sanitar cu vaccinul produs de Pfizer/BioNTech, cu o zi înainte de majoritatea altor ţări din UE.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Ungaria se simte mai bine in compania Rusiei. Va produce chiar vaccinul lui Putin, le va mai da da inca o data cu tifla europenilor care inca ii mai tin in brate. Prevad insa ca jocurile lui Viktor Orban incep sa devina peiculoase pentru el insusi. Nu se simte bine pana nu intreprinde ceva umilitor contra Europei. Chiar cand nu are nimic de castigat. Cu aceste manevre piezise, in cea mai mare parte nereusite, deocamdata a reusit sa uneasca opozitia din tara, ca sa-l dea intr-un final la o parte. Deocamdata pentru mine raman ”clasice” indicatiile lui date membrilor UDMR la o intalnire a maghiarimii de la Tusnad cum sa ingenuncheze Romania. Avea cunostinte clare despre incapacitatea funciara a majoritatii politicienilor romani care s-au succedat dupa 1989, pe care-i putea manipula dupa voie si-si pusesera in gand sa exploateze pentru interesele lor mentalitatile romanilor usuratici, care nu mai cred in capacitatea noastra de autoguvernare si se ploconesc la straini. Profitand de oarecare succes economic al guvernarii investesc cu directie politica sigura in zonele majoritar secuiesti incercand sa ocupe Transilvania pas cu pas. La fel, investeste masiv in propaganda antiromaneasca in strainatate, proferand minciunile cele mai agresive. Cum reactiile politicienilor romani sunt foarte palide, numai de fatada, fara sustinere economica, speranta ramane in opozitia interna maghiara care nu mai poate accepta astfel de tertipuri care in timp dauneaza tarii si chiar pacii europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole