UniCredit: Ieșirea din Rusia nu se poate și nu trebuie făcută peste noapte

O ieşire a UniCredit de pe piaţa din Rusia nu poate şi nu trebuie să se facă peste noapte, a răspuns conducerea băncii italiene la o întrebare adresată de acţionari înaintea Adunării Generale Anuale de vineri.

UniCredit, care se numără printre băncile europene cu cea mai mare expunere pe Rusia, finalizează în prezent o evaluare internă a impactului acestei retrageri, a subliniat grupul italian, transmite Reuters.

„Vânzarea unei băncii care are peste 4.000 de angajaţi şi care deserveşte peste 1.500 de companii, dintre care 1.250 sunt firme europene, nu poate şi nu trebuie să se facă peste noapte”, a răspuns UniCredit. „Nu putem trage concluzii peste noapte, dar vom anunţa noi detalii în curând”, se mai arată în răspunsul UniCredit.

Directorul general de la UniCredit, Andrea Orcel, a declarat luna trecută că banca italiană analizează modalităţile pentru a ieşi de pe piaţa din Rusia, după invadare Ucrainei, adăugând însă că este vorba de o decizie extrem de complexă care va necesita timp.

Datele Băncii Reglementelor Internaţionale (BIS) arată că în Europa, băncile italiene şi franceze au cea mai mare expunere la Rusia, ambele cu puţin peste 25 de miliarde de dolari la finele lunii septembrie 2021, urmate de băncile din Austria, cu o expunere de 17,5 miliarde de dolari. Comparativ, expunerea pe Rusia a băncilor americane este de 14,7 miliarde de dolari.

În rândul băncilor individuale, divizia din Rusia a grupului austriac Raiffeisen Bank International (RBI) este a noua cea mai mare bancă din această ţară, cu active de 15,8 miliarde de euro, 8.700 de angajaţi şi peste 4,5 milioane de clienţi. Subsidiara UniCredit este a 14-a cea mai mare bancă din Rusia, expunerea sa fiind de 14,2 miliarde de euro.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Cele mai importante bănci de pe piața din Rusia sunt: Unicredit Bank, Raiffeisen Bank, Rosbank (Societe Generale Group), Sberbank, VTB, Citibank, ING Bank (Eurasia), Nordea, HSBC și Credit Agricole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...