Uniunea Europeană a început livrarea vaccinului contra variolei maimuței. Spania, prima țară beneficiară

Livrarea primelor doze de vaccin contra variolei maimuței a început în Spania, urmând Portugalia, Germania și Belgia, a anunțat Comisia Europeană.

Aproape 5.300 de doze au sosit deja în Spania. Comisia Europeană prin HERA (Autoritate europeană pentru pregătirea răspunsului în caz de urgență sanitară) a încheiat în urmă cu două săptămâni un contract cu compania daneză producătoare Bavarian Nordic pentru achiziționarea a 109.000 doze de vaccin de generația a treia contra variolei, pentru a face față variolei maimuței. Primele livrări vor fi către țările cele mai afectate.

Este pentru prima dată când prin HERA cumpărăm direct și dăm vaccinuri statelor membre, a subliniat comisarul pentru Sănătate, Stella Kyriakides.

Potrivit OMS, 86% din cazurile de variola maimuței au fost confirmate în Europa.

Variola maimuței este o zoonoză virală (virus transmis omului de animale), cu simptome foarte asemănătoare, dar mai puțin grave, cu cele observate în cazul pacienților cu variolă. Adică: febră mare, erupții cutanate cu formare de cruste. În majoritatea cazurilor, boala se vindecă după două-trei săptămâni.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ce chirii vor plăti studenții în marile centre universitare?

Chiriile pentru apartamente și garsoniere din zece mari orașe au crescut cu 17% în ultimul an. Studenții sunt în căutare de garsoniere, iar bugetul...

Atentie, DNA! Gaura de 3 miliarde de Euro! Cei 10 milioane...

Fondul de Garantare a Asiguraților este locul unde s-a întâlnit hoțul cu prostul. FGA-ul este un pui al ASF-ului unde pilele unor politicieni sau ale...