Unul dintre liderii mondiali în producția de baterii investește câteva sute de milioane de euro în România

Unul dintre cei mai importanți producători de baterii din lume, compania Varta Microbattery, ar putea investi câteva sute de milioane de euro într-o nouă fabrică, a anunțat marți Marcel Ciolacu, președintele PSD, ce a participat la discuții cu reprezentanții companiei (foto).

Astăzi am avut o întâlnire extrem de bună cu reprezentanții Varta, lider mondial în producția de baterii. Am discutat despre o investiție de sute de milioane de euro, doar în prima fază, și foarte multe locuri de muncă.

Îmi doresc ca viitoarea fabrică a companiei germane să se construiască tot în România, la fel ca cea de la Brașov, care a fost o poveste de succes. Sunt convins că vom găsi tot sprijinul guvernamental pentru a face împreună o foaie de parcurs care să ne ducă spre o decizie rapidă și pozitivă”, a transmis Ciolacu.

Varta Microbattery a primit în 2019 un ajutor de stat de 25,3 milioane de lei pentru o investiţie de 50 de milioane de lei în extinderea producţiei pentru acumulatori şi baterii pentru aparate auditive. Compania se află prin­tre cei mai mari producători de baterii din lume, având unităţi de producţie în 75 de țări, pe șase continente.

Filiala din Brașov a fost înființată în 2014 și avea în 2020 un număr de 447 de salariați, o cifră de afaceri netă de 407 milioane lei și un profit net de peste 19 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...