Ursula von der Leyen cere accelerarea vaccinării la nivel mondial

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a angajat să accelereze ritmul de vaccinare împotriva COVID-19 în întreaga lume. Uniunea va oferi încă 200 de milioane de vaccinuri pentru ţări din afara UE.

Prima şi cea mai urgentă prioritate a noastră este să accelerăm vaccinarea la nivel mondial.

Ne-am angajat deja să distribuim 250 de milioane de doze de vaccin. Pot anunţa astăzi că misiunea noastră va adăuga încă 200 de milioane de doze până la jumătatea anului viitor„, a declarat preşedinta Comisiei Europene, conform Agerpres.

Anul următor vor exista noi provocări legate de pandemia de COVID-19, care vor genera fracturi tot mai adânci. Uniunea Europeană va fi mai puternică, dacă va semăna mai mult cu ”Next Generation”, a declarat von der Leyen, în discursul privind starea UE, susţinut miercuri în plenul Parlamentului European la Strasbourg.

Pandemia este un maraton, nu un sprint

Von der Leyen spune că UE a luat decizia de a acţiona în faţa recesiunii provocate de pandemie şi împotriva crizei climatice. Dar „o pandemie este un maraton, nu un sprint”, a spus Leyen, care observă divergenţe îngrijorătoare între statele UE, în materie de vaccinare.

Haideți să facem tot posibilul pentru a ne asigura că această pandemie nu se transformă într-o pandemie a persoanelor nevaccinate. (…) Propun o nouă misiune de pregătire și reziliență în materie de sănătate pentru întreaga UE. Iar aceasta ar trebui să fie susținută de o investiție din cadrul Echipei Europa în valoare de 50 de miliarde de euro până în 2027.

Pentru a ne asigura că niciun virus nu va mai transforma vreodată o epidemie locală într-o pandemie mondială. Nu există vreun randament al investițiilor mai bun decât acesta„, a mai declarat șefa Executivului European.

Plan european pentru producția de cipuri 

Von der Leyen a anunțat și un nou Act european privind cipurile, în urma crizei semiconductorilor.

Suntem dependenți de cipuri de ultimă generație fabricate în Asia. Este o chestiune de suveranitate tehnologică. Așadar, haideți să ne concentrăm întreaga atenție pe această chestiune.

Trebuie să ne conectăm capacitățile de cercetare, proiectare și testare de talie mondială. Trebuie să ne coordonăm investițiile UE și cele naționale de a lungul lanțului valoric„, a susținut Von der Leyen. Ea a anunțat că, în cadrul președinției franceze, se va conveni un summit privind apărarea europeană.

Ajutor pentru poporul afgan

UE va prezenta în următoarele săptămâni un nou pachet de ajutor pentru poporul afgan.

Suntem alături de poporul afgan. Alături de femeile și copiii afgani, de procurori, de jurnaliști și de apărătorii drepturilor omului.

Trebuie să facem tot posibilul pentru a evita riscul real al unei foamete majore și al unui dezastru umanitar.(…) Vom suplimenta ajutorul umanitar acordat populației afgane cu 100 de milioane de euro„, a completat Ursula von der Layen.

Comisia propune încă 4 miliarde de euro pentru combaterea schimbărilor climatice

Uniunea Europeană îşi va spori sprijinul financiar pentru a ajuta ţările mai sărace să lupte împotriva schimbărilor climatice şi să se adapteze la impactul acestora, a mai spus von der Leyen:

Vom propune acum o sumă suplimentară de 4 miliarde de euro pentru finanţarea combaterii schimbărilor climatice până în 2027”, a spus von der Leyen, adăugând că UE se aşteaptă ca Statele Unite şi alte ţări să îşi intensifice, de asemenea, promisiunile”, relatează Reuters.

În răspunsurile lor, eurodeputații, vor evalua activitatea Comisiei și inițiativele planificate pentru anul următor. De asemenea, își vor prezenta propriile opinii și idei – dezbaterea anuală privind starea Uniunii este o șansă pentru eurodeputați de a examina activitatea și planurile Comisiei Europene și de a contribui la stabilirea direcției UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole