Ursula von der Leyen, făcută ”nerușinată”! A uitat de criza climatică și a folosit multe curse private de zbor

Publicat: 29 feb. 2024, 12:44, de Filon Stan, în Internațional , ? cititori
Ursula von der Leyen, făcută ”nerușinată”! A uitat de criza climatică și a folosit multe curse private de zbor
Ursula von der Leyen, facuta ”nerusinata”

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, criticată la scenă deschisă! Este acuzată că cere populației să facă economie de energie, pentru a nu afecta clima, însă ea folosește foarte des avioane private.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost făcută de râs de către un politician german, care a arătat că, de fapt, liderul european nu este foarte interesat de protejarea naturii și a climei, așa cum susține sus și tare.

Ursula von der Leyen, făcută nerușinată de un europarlamentar german

Mai exact, europarlamentarul Martin Schirdewan, liderul partidului german de extremă stânga Die Linke, a declarat că preşedinta Comisiei Europene a zburat cu un avion privat de 23 de ori pe parcursul anului trecut!

Oficialul spune că zborurile cu avioane private efectuate de Ursula von der Leyen au fost mult mai frecvente decât cele ale celor 27 de comisari europeni. Acesta spune că, potrivit codului de conduită al comisarilor, aeronavele private trebuie folosite doar în cazuri excepţionale.

„Este o ruşine că preşedinta Comisiei continuă să se bazeze pe avioane private, în contextul crizei climatice”, a declarat pentru cotidianul Der Spiegel europarlamentarul Martin Schirdewan.

Comisarul UE pentru politica externă, Josep Borrell, a călătorit cu avionul privat numai de două ori în 2023, iar Comisia Europeană în ansamblu a recurs la acest mijloc de doar de 29 de ori în aceeaşi perioadă, arată un document al Bruxellesului solicitat de europarlamentarul german.

Conform acestuia președinta Comisiei a ales avionul privat în detrimentul trenului, deși cursele cu trenul nu ar fi depășit cinci ore.

„Să le ceri oamenilor care nu au prea mulţi bani să facă economie de energie, în timp ce tu zbori cu avionul privat de la A la B este neruşinare”, a conchis acesta.