USR au depus moțiunea simplă împotriva ministrului Mediului. „Este principalul vinovat pentru tăierile ilegale de păduri”

Deputații USR au depus, astăzi, moțiunea simplă împotriva ministrului Mediului.

Intitutală „Amar de mediu. Ministrul Tanczos Barna trebuie să plece cât încă mai avem păduri de apărat”, moțiunea simplă susține că ministrul Tanczos Barna este principalul vinovat pentru tăierile ilegale de păduri, pentru distrugerile provocate mediului, pentru incapacitatea statului de a profita de pe urma oportunităților oferite de economia verde și pentru „disprețul arogant cu care este tratată societatea civilă atunci când atrage atenția asupra problemelor”.

Una din principalele acuzații vizează faptul că a inaugurat o microhidrocentrală pe Crișul Alb ce produce în jur de 135 Kw/oră, deci suficient curent electric pentru 45 de gospodării care nu ar consuma mai mult de 3 Kw/oră. Construcția ar fi fost declarată ilegală de instanță cu o săptămână înainte de darea în folosință.

„Hidrocentrala ilegală de la Mihăileni produce exact cât 45 de panouri fotovoltaice ce se pot pune pe acoperișurile a trei case. Operațiunea Mihăileni e o catastrofă provocată de mâna omului cu sprijinul ministrului: toată zona va fi inundată; locuitorii – relocați, mediul – distrus, justiția – călcată în picioare”, se arată în textul moțiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...