Vaccinul anti-Covid dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca va fi testat pe copii

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca va fi testat pe copii într-un nou studiu clinic în Marea Britanie, informează The Guardian. Cercetătorii vor folosi 300 de voluntari pentru a stabili dacă serul – cunoscut sub numele ChAdOx1 nCoV-19 – produce un răspuns imun puternic la copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani.

Vaccinul dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca este unul dintre cele trei aprobate pentru utilizare în Marea Britanie şi în Uniunea Europeană, alături de cele realizate de Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Serul Oxford/AstraZeneca a fost aprobat pentru utilizarea în cazul persoanelor cu vârste de peste 18 ani, în două doze, administrate la o distanţă de 4 până la 12 săptămâni.

Răspunsul imun al vaccinului la copii

„Având în vedere că cei mai mulţi copii sunt oarecum neafectaţi de coronavirus şi este puţin probabil să se simtă rău infectaţi fiind, este important să stabilim nivelul de siguranţă şi răspunsul imun al vaccinului la copii şi tineri. Prin aceste noi studii vom afla mai multe privind controlarea SARS-CoV-2 la aceste grupe de vârstă”, a spus profesorul Andrew Pollard, cercetător-şef în cadrul studiului pentru vaccinul Oxford.

Dezvoltarea acestui vaccin a început în primele luni ale anului 2020, a fost testat pe primul voluntar în luna aprilie şi au fost implicaţi mii de oameni în testele clinice. În dezvoltarea vaccinului a fost utilizat virusul gripei comune care infecta cimpanzeii şi care a fost modificat genetic.

El a fost modificat astfel încât să nu cauzeze o infecţie la oameni şi să poarte modelul unei părţi a coronavirusului, cunoscută ca proteina spike. Odată ajuns în organism, începe să producă proteine spike ale coronavirusului pe care sistemul imunitar le recunoaşte ca ameninţare şi încearcă să le distrugă. Apoi, când sistemul imunitar va intra în contact cu virusul real, va şti exact cum trebuie să acţioneze.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...