Vaccinul antigripal ar putea diminua riscul de accident vascular cerebral

Vaccinul contra gripei ne protejează de această infecție virală, dar, totodată, ar putea să aibă efecte protectoare și contra accidentelor vasculare cerebrale.

Potrivit cercetătorilor canadieni, vaccinul antigripal ar diminua riscul de accident vascular cerebral. Rezultatele studiului lor a fost publicat în revista The Lancet Public Health.

„Vaccinul antigripal este cunoscut pentru capacitatea lui de a reduce riscul de criză cardiacă și de spitalizare a persoanelor suferinde de boli cardiace”, explică doctorul Michael Hill, unul dintre autorii acestui studiu.

Am dorit să știm dacă vaccinul are aceleași disponibilități în privința protecției persoanelor cu risc de a face un accident vascular cerebral.

Cercetătorii canadieni au analizat datele medicale aparținând unui număr de patru milioane de locuitori în Canada, o perioadă de nouă ani.

Rezultatele confirmă ipoteza medicilor. Persoanele vaccinate recent prezintă un risc mai redus de accident vascular cerebral.

„Noi am constatat că riscul de accident vascular cerebral este considerabil mai mic în termen de șase luni de la vaccinarea antigripală”, precizează dr. Jessalyn Holodinsky, un alt autor al studiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...