Valul 4 al pandemiei lasă spitalele fără locuri libere. Primul este Institutul Marius Nasta

Publicat: 26 aug. 2021, 14:00, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Valul 4 al pandemiei lasă spitalele fără locuri libere. Primul este Institutul Marius Nasta

Din cauza exploziei numărului de cazuri din ultimele zile, managerii spitalelor spun că în curând vor rămâne fără locuri libere la Terapie Intensivă.

Spre exemplu, la Institutul Marius Nasta din Capitală deja nu mai e niciun pat disponibil pentru cei aflați în stare critică, informează Realitatea.

Sunt peste 1.500 de bolnavi infectați cu virusul SARS-CoV-2 în unitățile sanitare, iar în secțiile de Terapie intensivă abia se mai găsesc locuri pentru pacienții în stare gravă.

Medicul Beatrice Mahler, managerul unității medicale din Capitală, atrage atenția asupra faptului că la spital ajung tot mai mulți bolnavi în stare gravă, care inițial aleg să se trateze acasă, iar abia când starea lor se agravează, aceștia decid să meargă la spital. 

În ceea ce privește creșterea bruscă a numărului de cazuri, specialiștii se așteaptă ca zilele următoare să depășim pragul de 1000 de cazuri în 24 de ore.

În acest moment, două localități din țara noastră au intrat în scenariul roșu. Este vorba despre localitatea Margău din județul Cluj, cu o rată de incidență de peste 5 la mia de locuitori și comuna Morteni din județul Dâmbovița.