Varianta columbiană „Mu” a fost identificată deja în 43 de ţări şi este extrem de contagioasă

Noua variantă SARS-CoV-2, denumită „mu”, identificată prima oară în Columbia în ianuarie şi care, potrivit OMS, ar putea prezenta riscul rezistenţei la vaccin, a devenit acum varianta predominantă în această ţară, relatează AFP.

Mu este varianta predominantă în Columbia, iar ea este responsabilă de al treilea val” de contaminare, a anunţat o reprezentantă a Institutului Naţional columbian de Sănătate, Marcela Mercado.

Mai mult sau mai puţin de 60% dintre decesele pe care le-am secvenţiat sunt din această linie”, a precizat ea.

Potrivit OMS, această variantă prezintă mutaţii care ar putea indica riscul unei „scăpări imunitare”, adică o rezistenţă la vaccin, iar studii suplimentare sunt necesare în vederea unei mai bune înţelegeri a caracteristicilor acesteia.

Ea a fost identificată deja în 43 de ţări şi a demonstrat o contagiozitate puternică”, a anunţat Marcela Mercado.

Columbia a depăşit, în prezent, faza cea mai critică a pandemiei, însă înregistrează în continuare sub 100 de morţi şi 2.000 de infecţii pe zi.

Această îmbunătăţire are drept cauză campania de vaccinare anticovid în curs, potrivit reprezentanei Institutului, în contextul în care 29% dintre cei 50 de milioane de columbieni au fost vaccinaţi.

Începând din martie 2020, Columbia a înregistrat aproape 125.000 de morţi din cauza COVID-19, la 4,9 milioane de contaminări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...