Variola maimuței: Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat injectarea intradermică a vaccinului contra acestei infecții

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat o nouă tehnică de injectare a vaccinului contra variolei maimuței, care va permite imunizarea mai multor persoane și va preveni astfel o eventuală penurie, transmit 20 Minutes și AFP.

Țările europene pot administra acum vaccinul Imvanex chiar sub stratul superior al pielii (intradermic) și nu mai  profund  (subcutanat) așa cum este în prezent și astfel să utilizeze numai o cincime din doză, precizează EMA într-un comunicat.

Această metodă, care foloseșe o doză mai slabă de vaccin, produce aceeași imunitate cu un nivel echivalent de anticorpi ca și cealaltă metodă, dar riscul de iritare a pielii este mai ridicat, a avertizat EMA.

Autoritățile naționale pot să decidă folosirea vaccinului Imvanex injectabil intradermic într-o doză mai slabă pentru a proteja persoanele la risc în timpul actualei epidemii de variola maimuței, în condițiile în care aprovizionarea cu vaccin rămâne limitată, a declarat EMA.

Comisiarul european Stella Kyriakides a subliniat că această autorizare este o decizie extrem de importantă, deoarece ea permite vaccinarea de cinci ori mai multe persoane cu stocurile de vaccin de care dispunem în prezent. Aceasta garantează un mai bun acces la vaccinare pentru persoane care sunt la risc și pentru cadrele medicale, se mai precizează în comunicatul EMA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...