Variola maimuței: În Regatul Unit, bărbaților gay și bisexuali cu risc mai mare de expunere li se recomandă vaccinarea

Responsabilul cu imunizare din cadrul Health Security Agency din Regatul Unit (UKHSA) a anunțat că depistarea contacților ajută la limitarea răspândirii variolei maimuței. De asemenea, UKHSA oferă vaccinuri în speranța că, astfel, se va întrerupe circuitul de transmitere a bolii, transmite Sky news.

Vaccinurile ar trebui oferite bărbaților homosexuali și bisexuali care prezintă un risc mai mare de a se infecta cu virusul variolic, a anunțat UKHSA.

Potrivit UKHSA, medicul poate recomanda vaccinarea unei persoane care ”are mai mulți parteneri, participă la sex în grup sau frecventează locuri care găzduiesc asemenea practici.

UKHSA spune că, deși oricine poate face variola maimuței, totuși datele arată că nivelul de transmitere este mai ridicat în cadrul comunităților de homosexuali, bisexuali etc.

Variola maimuței nu este o infecție cu transmitere sexuală, dar poate fi dobândită prin contact direct în timpul raportului sexual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...