Variola maimuței: OMS avertizează că epidemia câștigă teren. Cele mai multe cazuri în Europa și America

Organizația Mondială a Sănătății  (OMS) a anunțat că numărul cazurilor noi a crescut cu 20% în ultima săptămână, majoritatea fiind declarate în Europa și pe continentul american, transmite Euronews.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a făcut un bilanț al evoluției epidemiei în lume. În total, sunt peste 35.000 de cazuri de variola maimuței semnalate în 92 de țări. Aproape 7.500 de cazuri au fost detectate săptămâna trecută, respectiv cu 20% mai multe comparativ cu săptămâna anterioară. Și rata de deces a crescut. Săptămâna trecută, 12 persoane au decedat din cauza acestei boli.

Directorul general al OMS a mai precizat că, în prezent, sunt în derulare studii care au ca scop să stabileasă dacă virusul prezintă mutații genetice de natură să explice răspândirea rapidă a bolii.

Majoritatea cazurilor semnalate privesc bărbați care au relații sexuale cu alți bărbați și pe cei care frecventează locuri de prostituție.

În prezent se desfășoară campanii de vaccinare, dar medicii avertizează că vaccinul nu este miraculos și mai indicată este prevenirea infectării prin reducerea, de exemplu, a numărului de parteneri sexuali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...