Variola maimuței: Primele rezultate ale unui studiu francez privind eficacitatea vaccinului

Cercetătorii de la Spitalul Bichat din Paris au monitorizat timp de 28 de zile persoanele cărora li s-a administrat vaccinul contra variola maimuței cu scopul de a evalua eficacitatea acestei strategii vaccinale și rezultatele par să fie bune. 

Trebuie precizat că sunt puține studii care au analizat eficacitatea acestui vaccin pentru prevenirea variolei maimuței (estimat la 85% de OMS).

Dar primele date publicate de Assistance Publique – Hopitaux de Paris, AP-HP par să confirme că vaccinul asigură o protecție bună, transmite Sciences et Avenir.

Prima doză trebuie administrată cât mai curând posibil după contact – ideal în cel mult patru zile.

Această strategie vaccinală a fost concepută în special de Hopital Bichat din Paris, care a vaccinat 276 de persoane între 27 mai și 13 iulie, din care majoritatea erau bărbați cu relații sexuale cu bărbați (88%).

Cercetătorii au putut astfel să estimeze eficacitatea vaccinului, măsurând numărul infecțiilor printre aceste persoane vaccinate timp de 28 de zile după prima doză.

Aproximativ o treime din persoanele vaccinate (37%) au răspuns la un chestionar despre eventuale simptome înregistrate după vaccinare: mai puțin de jumătate au raportat o durere ca urmare a injecției (45%) și 13% au declarat că au avut o stare de oboseală câteva zile (3-8 zile). Nu a fost raportat niciun caz de febră alte alte simptome.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...