Vasile Dîncu: Mircea Geoană are multe calități pentru a fi un candidat serios la Președinție

PSD ia în calcul varianta de a accepta o candidatură la Președinție din partea unui candidat din afara partidului, a unui intelectual de stânga, în jurul căruia să se creeze o platformă de susținere.

Întrebat despre posibilitatea ca Mircea Geoană să participe la alegerile prezidențiale, Vasile Dîncu a răspuns:

„Mircea Geoană are multe calități pentru a fi un candidat serios. Nu s-a discutat acest lucru încă în partid. Noi am stabilit de principiu că acel care va fi candidat, indiferent că vine din afară sau dinăuntru, va trece printr-o alegere la nivel local, ca să-i construim un suport pentru următoarele alegeri.

Deci sigur că este o discuție care ar putea să aibă loc. Deocamdată, ne preocupă guvernarea și modul în care va prelua Marcel Ciolacu următorul Guvern, cu un nou program de guvernare și nu ne-am gândit încă la alegerile prezidențiale, încă nu am luat decizii în acest sens.”, a declarat Vasile Dîncu.

Declarațiile lui Vasile Dîncu vin în contextul în care, Marcel Ciolacu, a anunțat recent că viitorul candidat al partidului la Președinție ar putea fi un intelectual de stânga din afara formațiunii și l-a menționat în acest sens pe jurnalistul Ion Cristoiu.

„Nu este un lucru nou pentru noi, cei care suntem în acest moment în echipa de conducere a partidului. Am discutat de mai multe ori despre această variantă, pornind de la experiența ultimilor 20 de ani, în care candidând președintele partidului, a pierdut alegerile

Sigur că eu nu cred că aceasta a fost principala cauză, faptul că era președintele partidului, ci s-au făcut unele greșeli strategice și greșeli de comunicare în fiecare din aceste alegeri, însă noi ne-am gândit serios de faptul că PSD ar putea accepta o candidatură a unui intelectual de stânga, evident, în jurul căruia să se creeze o platformă de susținere formată din partidele care sunt în această parte a spectrului politic sau și din societate civilă.

Deci această soluție este una din soluțiile pragmatice pe care le gândim. Sigur că este determinată și de evoluția lucrurilor în viitor, de modul în care va reuși să evolueze partidul, din punct de vedere politic în acest an și a scorului pe care îl va obține, de modul în care va reuși să creeze în jurul partidului o platformă mai largă de susținere și sigur, de găsirea unui candidat.

Nu este o soluție pe care să nu o luăm în calcul, este o soluție la care chiar ne-am gândit serios și Marcel Ciolacu a vorbit serios când a spus asta”, a declarat Dîncu, potrivit Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Corvin Nedelcu si Tanczos Barna

Ministerul Mediului – episodul jefuirea plajelor și a litoralului românesc EXCLUSIV

Ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, și sforarul șef din acest minister, adică secretarul general Corvin Nedelcu-”Slinosu”, au „țesut” o ordonanță...