VDA înrăutăţeşte estimările privind livrările de automobile în Statele Unite şi Europa

Asociaţia Industriei Auto din Germania (VDA) şi-a înrăutăţit estimările privind livrările de automobile anul acesta în Statele Unite şi Europa, citând inflaţia, ratele dobânzilor şi perturbările din lanţurile de aprovizionare, transmite Reuters.

În 2022, livrările de automobile în SUA ar urma să scadă cu 7% (faţă de un declin de 1% previzionat anterior), în timp ce în Europa piaţa auto ar urma să înregistreze un recul de 4%, după o creştere zero prognozată anterior.

În schimb, China, cea mai mare piaţă auto din lume, ar urma să înregistreze un avans de 9% anul acesta, faţă de o creştere de 3% previzionată anterior.

Pe plan mondial, Asociaţia Industriei Auto din Germania nu se aşteaptă la o modificare faţă de livrările de anul trecut, care au totalizat 71,4 milioane de vehicule – mai puţine cu 9,2 milioane de faţă de nivelul din 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...