Vergil Chițac rămâne primar la Constanța! Horia Constantinescu și-a anunțat înfrângerea

Publicat: 10 iun. 2024, 08:42, de Andrei Ceausescu, în ALEGERI , ? cititori
Vergil Chițac rămâne primar la Constanța! Horia Constantinescu și-a anunțat înfrângerea

Numărătorile paralele efectuate de PSD, PNL și USR indică victoria liberalilor Vergil Chițac pentru funcția de primar la Constanța și a lui Florin Mitroi pentru Consiliul Județean, însă procentele obținute de aceștia și de ceilalți candidați variază în funcție de partid.

Poziția ocupată de Horia Constantinescu și Stelian Ion, candidatul USR, nu este clară momentan. Stelian Ion și Vergil Chițac nu au făcut nicio declarație până luni dimineață.

La închiderea urnelor duminică seară, Ion și Chițac au precizat că așteaptă rezultatele finale și vor face declarații abia în dimineața zilei de luni.

Horia Constantinescu a transmis un mesaj referitor la rezultatele alegerilor, menționând că „există viață și după alegeri” și că vor fi „spectatorii celor patru ani care vor urma”. De asemenea, el a subliniat că fiecare comunitate își are liderii pe care îi merită:

„Încep prin a mulțumi tuturor celor care m-au votat și m-au creditat cu încredere, echipei mele minunate de campanie și continui prin a-mi asuma rezultatul votului! Fără să vreau, să pară răutăcios ceea ce spun, dar fiecare comunitate are liderii pe care și-i merită! Vox populi vox dei! Democrația înseamnă să ne supunem voinței majorității! Vom fi împreună spectatorii celor patru ani care vor urma! Mă rog la Dumnezeu să fie bine acestui oraș minunat! Există viață și după alegeri!”