Vești bune de la IC Fundeni: Fetița de cinci ani transplantată hepatic este într-o stare staționară, cu ameliorarea funcției hepatice

După transplantul hepatic efectuat în data de 30 aprilie, starea fetiței de cinci ani, aflată în prezent în secția ATI, este staționară, cu ameliorarea funcției hepatice, a transmis, marți, Institutul Clinic Fundeni.

„La momentul actual, pacienta se află în secţia de terapie intensivă, este încă intubată şi continuă investigaţii de specialitate pentru determinarea severităţii implicării neurologice secundare bolii Wilson, modificări evidenţiate încă pe imagistica cerebrală efectuată la Spitalul Grigore Alexandrescu în ziua pretransplantului hepatic”, a precizat Secția Clinică ATI III din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Luni, reprezentanţii Institutului Clinic Fundeni precizau că ficatul pacientei este funcţional, iar analizele sunt în ameliorare.

Sâmbătă, 30 aprilie, o echipă formată din medici specialiști de la Institutul Clinic Fundeni și Spitalul pentru copii ”Grigore Alexandrescu”, i-au transplantat fetiței de cinci ani o porțiune dintr-un ficat prelevat de la un donator adolescent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole