Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie: „Mutația trebuie tratată deocamdată ca un suspect în justiție”

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici (foto), spune că abia în două-trei săptămâni se va stabili cât de problematică este noua variantă de coronavirus, Omicron.

El a declarat la Europa FM că „mutația trebuie tratată deocamdată ca un suspect în justiție”, adică trebuie să așteptăm probe în privința îngrijorărilor ridicate de oamenii de știință. Emilian Popovici adaugă că este posibil ca o perioadă variantele Delta și Omicron să circule în paralel.

Avem posibilitatea să mergem în paralel cu două variante, dacă se vor adeveri o parte dintre aceste îngrijorări, să mergem cu două variante, cu Delta și Omicron, pentru că e clar că asta se răspândește. Dacă ne gândim că din 600 de călători care au venit în Olanda 61 erau pozitivi COVID, din care 13 pentru varianta Omicron, deci e clar că oamenii circulă și se răspândește.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...

Carne din plastic la un supermarket din București

După celebrul hamburger cu carne de plastic de laMcDonald’s, a apărut acum și carne din plastic la caserolă. Un bucătar de meserie și-a dat...