VIDEO O viitoare rachetă a companiei SpaceX a explodat la sol

Prototipul unei viitoare rachete, marca SpaceX, a reușit să aterizeze în Texas, însă opt minute mai târziu vehiculul spațial a explodat la sol. Flăcările au fost vizibile încă de la baza rachetei.

Prototipul SN10 (Serial Number 10) a fost testat recent, fără să fie un echipaj la bord, decolând pe verticală de la baza Boca Chica din Texas. Racheta s-a ridicat în aer, propulsată de trei motoare, care s-au oprit unul după altul, în timp ce vehiculul spațial a efectuat o serie de manevre orizontale, scrie G4Media.ro.

Nava a ajuns la 10 kilometri altitudine, înainte de a începe coborârea, iar racheta a revenit apoi în poziţie verticală, reuşind să aterizeze, la prima vedere fără incidente, în locaţia dorită.

Alte două prototipuri (SN8 şi SN9) s-au prăbuşit la aterizare, în decembrie, apoi la începutul lunii februarie, a mai declarat sursa citată. Compania SpaceX a fost fondată de Elon Musk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...