Viena: Concertul de Anul Nou, doar cu spectatori vaccinați sau trecuți prin boală

La tradiționalul Concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, din prima zi a lui 2022, vor fi admiși doar spectatori vaccinați cu schema completă anti Covid-19 sau care au trecut prin boală, transmite EFE, preluată de Agerpres.

Este un pas înainte, comparativ cu anul trecut când acest eveniment s-a derulat fără public.

La 1 ianuarie 2022, Musikverein Hall va primi 1.500 de persoane care se vor bucura în direct de frumusețea repertoriului – valsurile și polcile secolului al XIX-lea, precizează Orchestra Filarmonică din Viena. Filarmonica a anunţat deja programul cu care, sub bagheta dirijorului argentiniano-israelian Daniel Barenboim, va marca intrarea în anul 2022.

Accesul în sală va fi însă restrâns doar celor care s-au vaccinat anti-COVID-19 cu schema completă sau care au trecut prin boală, o măsură pe care autorităţile austriece o vor aplica de săptămâna viitoare şi altor stabilimente, precum cluburile de noapte, ca urmare a creşterii numărului de contagieri cu noul coronavirus.

Claudia Kapsamer, purtătoarea de cuvânt a Filarmonicii, a declarat că este dificil de estimat cum va evolua situaţia epidemiologică, însă totuşi se preconizează ca spectacolul de Anul Noul să aibă loc în prezenţa publicului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...